Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Liviu Dragnea, decorat de Patriarhul Daniel. Preoţii i-au cântat vicepremierului „Vrednic este!“

24
12 Oct 2014 16:20:02
Autor: Irina Rîpan
Liviu Dragnea, după primirea Ordinului "Sfinţii Martiri Brâncoveni". Foto Adevărul
Liviu Dragnea, după primirea Ordinului "Sfinţii Martiri Brâncoveni". Foto Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a primit Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru ajutorul acordat unor biserici. La semnalul Preafericitului Daniel, preoţii i-au cântat lui Dragnea „Vrednic este!”.

Momentul a avut loc la Mânăstirea Hurezi, din Vâlcea, unde viceprim-ministrul Liviu Dragnea a asistat la slujba de resfinţire a picturii bisericii ctitorită în urmă cu trei secole de voievodul Constantin Brâncoveanu.
 
La finalul slujbei oficiată de un sobor de ierarhi, sub conducerea Preafericitului Părinte Daniel, vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat pe scenă. Patriarhul României a precizat că viceprim-ministrul primeşte Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru ajutorul acordat mai multor mânăstiri din apropierea Bucureştiului.  
 
„Domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea a ajutat mai multe mânăstiri de pe lângă Bucureşti si de aici, şi noi îi oferim acest ordin, Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, şi pentru ajutoarele viitoare, si de încurajare. (...) Pe noi ne-aţi ajutat, dar nu spun cât şi cum, ca să nu trezim invidie dar, oricum, pe noi ne-aţi ajutat mult. Oricum, ce promite, face. Nu promite mult, dar ce-a promis a şi făcut”, a spus Preafericitul Daniel. 
 
Imediat, la semnalul Patriarhului, preoţii i-au cântat vicepremierului Liviu Dragnea „Vrednic este!”. La finalul ceremoniei, social democratul s-a arătat surprins şi tulburat de gest. 
 
„Am venit cu mare drag şi cu mare dragoste, pentru că este un loc sfânt şi am venit la o mare sărbătoare. Am avut şi onoarea să primesc această distincţie care m-a copleşit, nu mă aşteptam, recunosc că rar am fost atât de surprins. (...) Eram destul de tulburat în acel moment”, a comentat Liviu Dragnea. 
 
Surprinşi s-au arătat şi unii dintre preoţii prezenţi la în curtea Mânăstirii Hurez, care ştiu că „Vrednic este!” se cântă, în general, la slujba de hirotonire. Acelaşi ordin l-a primit şi Florin Epure, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Vâlcea, dar Preafericitul Daniel i-a îndemnat pe preoţi să-i cânte doar „La mulţi ani!”. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Radu Mircea
12.10.2014, 16:39:20

La citi bani le-a dat moca , trebuia sa-i dea o cruce de aur la fel de barie ca a lui Danut , cind colo i-au dat una cit un martisor . Parca vad ca ramine seful popilor fara acoperis la catedrala mintuiri neamului prost pe baza de zgircenie aratata fata de cel care va fi din iarna premier , daca ii ies bobii lui Ponta .

+5 (7 voturi)
alex i
12.10.2014, 16:50:00

sa tot 'ajuti' pe banii altora

+5 (7 voturi)
m lupascu
12.10.2014, 17:19:57

Crima organizata, unde sunt abecedarele pentru copilasi.

+8 (10 voturi)
bonfire bonfire
12.10.2014, 18:20:48

„Nasii” mafioti second hand, isi fac unii altora cadouri si se gratuleaza cu ode reciproc. Ceea ce ne invata psd si bor prin actiunile lor, este cum arata imaginea mizeriei, a infractiunii, a minciunii, a sarlataniei si a scursurii umane ajunse in cel mai inalt grad de libidosenie.

+6 (6 voturi)
Ion Popp
12.10.2014, 18:46:30

Rusine !!!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările