Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO S-au deschis pârtiile de la Transalpina Ski Resort, cel mai spectaculos domeniu schiabil din România

0
31 Jan 2020 16:05:28
Autor: Daciana Mitrache
Prima zi din sezonul de schi 2020 la Transalpina Ski Resort Foto FB Levi Leviss
Prima zi din sezonul de schi 2020 la Transalpina Ski Resort Foto FB Levi Leviss

Vineri, 31 ianuarie, s-au deschis în sfârşit în acest sezon de iarnă pârtiile de schi de la Vidra - Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea.

GALERIE FOTO

Sezonul de iarnă pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort din judeţul Vâlcea a debutat vineri, 31 ianuarie, cu ninsoare.

Printre primii clienţi care au venit să se bucure de sporturile de iarnă, de zăpadă, dar şi de panorama spectaculoasă s-a numărat şi vedeta TV Cosmin Seleşi, de altfel un client fidel al domeniului schiabil de lângă Lacul Vidra.

Administraţia locală a anunţat că staţiunea este pregătită pentru deschiderea sezonului de iarnă la pârtia de ski de la Vidra - Obârşia Lotrului, stratul de zăpadă artificială fiind suficient pentru a se schia în condiţii bune.

Programul de funcţionare va fi de luni până duminică între orele 09:00 - 16.30, deşi iniţial pe reţelele de socializare se specificase ora 17:00.

Prima zi de schi, la domeniul de la Vidra - Voineasa: Transalpina Ski Resort (Sursa FB Transalpina Ski):

De asemenea, au fost stabilite şi tarifele pentru skipass-uri. O cartelă pentru o zi va costa 110 lei, cu taxa de salvamont inclusă, dar dacă vă doriţi să staţi doar o jumătate de zi, preţul este de 80 de lei până la ora 14.00 şi de 75 de lei, după ora 13.00. Tarifele sunt valabile pentru adulţi şi diferă pentru cei mici în funcţie de vârstă - se exemplu pentru copiii peste 14 ani şi studenţi preţul unui skipass este de 100 de lei/zi, pentru cei cu vârste între 7 - 14 ani: 65 de lei/zi, iar pentru cei mai mici 25 de lei/zi. Biletul pentru urcare cu telegondola este de 25 de lei/ adult şi 15 lei/copil cu vârste între 5 şi 14 ani. Taxa de parcare este de 10 lei/zi. Mai multe amănunte amănunte despre tarife puteţi afla de pe site-ul oficial al domeniului schiabil Trans-alpina ro.

Aceeaşi sursă atrage atenţia că, din cauza calităţii slabe a semnalului GSM, nu este posibilă plata cu cardul/POS, iar din cauza condiţiilor meteo - generale pârtia prezintă zone cu gheaţă şi pietre. Prin urmare: „Vă rugăm să faceţi achiziţia de bilete corespunzător!”.

Vedeta TV Cosmin Seleşi, nelipsit în ultimii ani de la Transalpina Ski Resort a fost prezent şi la deschiderea sezonului de schi din acest an: 

 

Tot de pe site aflăm că potrivit Regulamentului de funcţionare a domeniului schiabil şi a unei hotărâri de Consiliu Local riscă amenzi de până la 500 de lei cei care nu respectă indicaţiile jandarmilor montani, a salvamontiştilor sau reprezentanţilor domeniului schiabil cu privire la interdicţia de acces a schiorilor / snowbord - iştilor pe pârtiile de schi sau pe anumite porţiuni ale acestora.

Dacă vreţi să ştiţi cum este vremea în timp real sau care este starea pârtiilor, domeniul schiabil este monitorizat video, atât în punctul de plecare cu gondola cât şi la cel pentru teleski

 

 A fost deschis şi centrul de închiriere a echipamentului sportiv: „Ca de obicei, vă aşteptăm cu surprize, aşa că vino şi tu să testezi cele mai noi echipamente de ski şi snowboard, pe care le găseşti doar la Alpina Ski. Stai cu ochii pe pagina noastră să vezi ce ti-am pregătit pentru sezonul acesta”, anunţă reprezentanţii Centrului Alpina Ski pe pagina proprie de socializare.  

Cele mai apropiate unităţi de cazare de domeniul schiabil sunt cele de la Obârşia Lotrului, aflată la 4 - 5 kilometri depărtare, dar şi la Vidra, la 13 kilometri. Cele mai multe locuri de cazare sunt disponibile în staţiunea Voineasa, în administrarea căreia se află şi domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, la aproximativ 40 de kilometri depărtare. Sunt recomandate inclusiv pensiunile Groapa Seaca, Mija si cele mai nou apărute în Valea Jiului de est.

Drumul dinspre Valea Oltului (Râmnicu Vâlcea / Sibiu) este într-o stare bună, la fel ca şi cel dinspre Valea Jiului (Petroşani). 

Firma Acomin Deva se ocupă în continuare de exploatarea Domeniului Transalpina Ski Resort. Este aceeaşi companie care a construit domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului şi îl exploatează încă de la deschiderea din 2012. Anul trecut, la licitaţiile organizate de administraţia publică locală, pentru desemnarea unui operator, nu s-a prezentat nimeni, iar condiţiile pentru negocierea directă au fost considerate de către cei interesaţi „exagerate”.

Din cauza incapacităţii Primăriei Voineasa de a administra domeniul schiabil, a lipsei de viziune şi de comunicare, în fiecare an sunt probleme cu deschiderea sezonului de schi. La fel s-a întâmplat şi de această dată.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort este amenajat pe versantul nordic al Munţilor Latoriţei, la altitudini cuprinse între 1.300 metri şi 1.900 metri, având la bază Lacul Vidra. 

Din cei 80 de kilometri proiectaţi, domeniul din Vidra - Voineasa are puţin peste 9 kilometri de pârtii, cea mai lungă având 2,3 kilometri. Domeniul beneficiază de şapte pârtii, iar transportul schiorilor se realizează cu unele dintre cele mai moderne instalaţii: două telegondole, două teleschiuri şi un telescaun.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările