Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Staţiunea balneoclimaterică din România cu două parcuri acvatice şi croaziere pe Olt pentru turişti

1
27 Apr 2019 06:13:11
Autor: Daciana Mitrache
Parcul acvatic „Mirajul Oltului”, Călimăneşti - Vâlcea; Foto: FB Centrul de Promovare şi Informare Turistică Vâlcea
Parcul acvatic „Mirajul Oltului”, Călimăneşti - Vâlcea; Foto: FB Centrul de Promovare şi Informare Turistică Vâlcea

Vineri, 26 aprilie, s-a deschis şi cel de-al doilea parc acvatic din staţiunea balneoclimaterică Călimăneşti – Căciulata, perlă a Văii Oltului, din judeţul Vâlcea. De astăzi, staţiunea îşi va întâmpina turiştii cu două parcuri acvatice şi croaziere pe Olt.

GALERIE FOTO
 
„Mirajul Oltului” reprezintă, potrivit autorităţilor judeţene - beneficiari ai investiţiei publice de peste 5 milioane de euro -, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, destinat turiştilor dar şi localnicilor.
 
Investiţia cuprinde două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement şi sport. Cele două secţiuni se află în zone distincte ale oraşului - staţiune Călimăneşti - Căciulata. 
 
Primul se află în apropierea Pavilionului Central din Călimăneşti, fiind dotat cu piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, tobogan şi sală de fitness. 
 
Parcul de agrement este situat în zona Jiblea - Veche, pe şoseaua de centură a oraşului - staţiune şi este dotat cu terenuri de tenis, minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, un ponton şi un vaporaş pe Olt.
 

 
Ambele parcuri vor fi deschise şi în perioada Sărbătorilor Pascale şi de 1 Mai. Programul de funcţionare pentru parcul acvatic din Călimăneşti va fi între 09.00 - 21.00, iar pentru parcul de agrement de la Jiblea, între 09.00 – 22.00.
 
Tarifele, la noul parcul acvatic diferă în funcţie de zile, categorie socială şi vârstă. Astfel, de luni până joi, preţul unui bilet pentru adulţi este de 30 de lei, iar de vineri până duminică 35 de lei, iar pentru copiii de peste 14 ani: variază între 20 şi 25 de lei (în funcţia de perioada din săptămână). Copiii sub 14 ani şi persoanele cu dizabilităţi au intrare gratuită, iar pentru pensionari, în funcţie de zile, tarifele sunt de 25, respectiv 30 de lei.
 
Parcul acvatic „Mirajul Oltului”, din Călimăneşti, mai oferă şi servicii de masaj şi o sală de sport, contracost. La sala de fitness, abonamentul este de 100 de lei/lună, acces nelimitat, iar masajele sunt de 30/60 de minute şi costă 40/80 de lei.
 
După 1 iunie se vor deschide şi piscinele exterioare.   
 

 
Parcul de agrement şi sport Jiblea este dotat cu terenuri de tenis, fotbal şi un vaporaş de agrement de 12 locuri care va funcţiona şi în aceste zile, dacă va exista cerere. O plimbare pe Olt cu acest vaporaş costă între 10 lei (pentru copii) şi 20 de lei (pentru adulţi).
 
Investiţia „Mirajul Oltului”, inaugurată joi, depăşeşte 5 milioane de euro, a fost începută cu fonduri europene şi finalizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean, după mai bine de 11 ani de când a fost depus proiectul şi de peste 6 ani de când au fost demarate lucrările. 
 
În staţiunea Călimăneşti - Căciulata mai există un parc acvatic - Cozia Aqua Park, o investiţie privată aflată în Complexul Călimăneşti – Căciulata, la mai puţin de 1 km depărtare de Mănăstirea Cozia, dotat cu 10/11 bazine, cinci tobogane şi 900 / 1400 de şezlonguri, care pune la dispoziţia turiştilor şi alte servicii precum hidroterapie, jacuzzi şi saună. Mai multe detalii despre tarife şi program găsiţi pe site-ul firmei
 
În plus, pe lângă croazierele pe Olt, oferite prin intermediul proiectului „Mirajul Oltului”, de şapte ani, un investitor privat, Valentin Sotir, oferă croaziere la Călimăneşti - Căciulata, cu două vaporaşe aduse din SUA, ambele clasa lux. O croazieră cu vaporaşele care au pontonul în zona izvoarele minerale, din apropierea complexului Călimăneşti - Căciulata, costă 20 de lei şi durează 50 de minute. Traseul cuprinde porţiunea dintre Mănăstirea Cozia şi Mănăstirea Ostrov. În general, privatul oferă croaziere pe Olt turiştilor doar pe perioada verii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

costy
29.04.2019, 11:14:24

- Mizeriisi hotii policitianisme. NU, aceasta este adevarata dezvoltare a Romaniei! - Sprijiniti mediul privat, investiti in educatie, ect..... - asfel, tot asfel de obiective, vor ajunge o ruina - peste ani - nu se vor putea autofinanta.