Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Viituri pe Valea Oltului. Trafic rutier blocat 9 ore, din cauza aluviunilor şi a unui zid de sprijin prăbuşit VIDEO

0
5 Jan 2021 07:43:37
Autor: Daciana Mitrache
Aluviuni pe DN 7 - E 81 - Valea Oltului în judeţul Vâlcea - trafic rutier blocat total sau parţial mai bine de nouă ore Foto Adevărul.jpg
Aluviuni pe DN 7 - E 81 - Valea Oltului în judeţul Vâlcea - trafic rutier blocat total sau parţial mai bine de nouă ore Foto Adevărul.jpg

Trafic de coşmar pe DN 7 / E 81 în noaptea de luni spre marţi, 5 ianuarie, pe porţiunea de pe Valea Oltului - Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe versanţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Vâlcea, problemele au fost semnalate la km 206, zona Brezoi, unde „se lucrează pentru deblocare, traficul fiind blocat în repetate rânduri din cauza căderilor de pietre”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea. 
 
Dintr-o filmare reiese că în zonă s-a prăbuşit o parte din zidul de sprijin al stâncilor de pe Valea Oltului, dar viiturile au adus mâl pe şosele şi în alte zone de pe DN 7 / E 81. 
 

Exasperaţi de faptul că sunt nevoiţi să stea ore bune în trafic, şoferii au postat pe reţelele de socializare mesaje de avertisment către ceilalţi conducători auto, cărora le-au recomandat să ocolească Valea Oltului. 

Probleme au fost semnalate pe tot parcursul nopţii: „În jurul orei 05:00 se circula alternativ, apoi pe la ora 06:00, a fost blocat total pentru curăţare”, a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea. 
 
„Din informaţiile de la Serviciul Drumuri Naţionale, traficul pe DN 7 (km 200 +700) a fost blocat parţial între orele 22:00 - 05:40, blocat total 5:40 - 07:10, după care a fost deblocat”, au mai menţionat autorităţile.
 
Viituri pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, în Vâlcea: zid de sprijin căzut, pietre şi stânci pe şosea:
 
Timp de mai bine de nouă ore, circulaţia a fost blocată parţial sau total din cauza aluviunilor, a căderilor de pietre şi buşteni. 
 
Pericolul de viituri a fost semnalat şi prin mesaje Ro-Alert: „Avertizare hidrologică Cod Roşu ce vizează depăşiri ale cotelor de pericol pe afluenţii de dreapta Oltului, aval confluenţa cu Lotru - amonte Ac. Ioneşti, până în data de 05.01.2021, ora 12:00. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi. Nu folosiţi podurile şi căile rutiere expuse pericolului. Nu încercaţi să traversaţi cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă: îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate: acoperişuri, zone mai înalte. Informaţi şi persoanele din vecinătatea dumneavoastră.”
 
Aluviuni pe DN 7 - E 81 - Valea Oltului în judeţul Vâlcea - trafic rutier blocat total sau parţial mai bine de nouă ore Foto Adevărul
 
În urma avertizărilor de vreme rea, imediat după miezul nopţii au avut loc deversări controlate, în râul Olt: „La CH Râureni şi CH Govora, cca.210 mc/ s, cu activarea sirenelor electrice în zonă”, după cum au anunţat autorităţile.
 
Pompierii militari au intervenit întreaga noapte şi în două localităţi: Brezoi şi Racoviţa unde mai multe gospodării au fost inundate. În plus, din cauza precipitaţiilor abundente, un tren de călători a deraiat, tot pe Valea Oltului, în apropierea staţiunii Călimăneşti - Căciulata, după ce terasamentul căii ferate s-a înfundat.
 
 Aluviuni pe DN 7 - E 81 - Valea Oltului în judeţul Vâlcea - trafic rutier blocat total sau parţial mai bine de nouă ore Foto Adevărul
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările