Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO A vrut să se sinucidă, ameninţând că se aruncă de la 15 metri, lângă sediul unei televiziuni: „Era puţin speriată de Poliţie”

1
26 Feb 2020 21:31:25
Autor: Daciana Mitrache
Tânără sinucigaşă din Călimăneşti a încercat să se arunce de pe o clădire din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Tânără sinucigaşă din Călimăneşti a încercat să se arunce de pe o clădire din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

O tânără din Călimăneşti, care a încercat miercuri să se sinucidă în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost salvată de un pompier - alpinist.

GALERIE FOTO

O tânără de 21 de ani, cu probleme psihice, din Călimăneşti, a încercat să se sinucidă, urcându-se pe o clădire din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, situată lângă sediul unui post local de televiziune.

Fata a ameninţat că se aruncă de la o înălţime de 15 metri. 

Sinucigaşa nu este la prima tentativă şi a refuzat în permanenţă să discute cu poliţiştii trimişi la locul intervenţiei, pe motiv că a mai avut altercaţii cu aceştia în trecut.

În schimb, a acceptat mâna întinsă de pompierii vâlceni, care au preluat rolul de negociatori şi au convins-o să renunţe la gândurile sinucigaşe, cel puţin pentru o perioadă. 

Unul dintre pompieri a urcat după tânără pe clădire şi a avut o discuţie cu aceasta. Plt. maj. Ciprian Ghincea avea să declare ulterior reporterului TV Vâlcea 1 că fata era „puţin speriată de poliţie” şi că „ar vrea să stea cât mai mult timp sus”. Potrivit aceleiaşi surse, a refuzat să spună motivul pentru care-şi doreşte să moară, dar a lăsat să se înţeleagă că are o situaţie mai dificilă în familie: mai mulţi fraţi, o nepoţică...

Ulterior, fata a fost predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, pentru a fi internată în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pompierii s-au deplasat la faţa locului în urma unui apel telefonic venit din partea unui trecător. 

Ca să pară că are intenţii clare, fata a încercat să se taie la mâini cu nişte cioburi pe care le-a găsit pe acoperişul clădirii. A jonglat cu un schelet din scaun de metal şi apoi s-a cocoţat între acoperiş şi un balcon. A pus şi o condiţie ca să coboare: să nu vadă nici un poliţist în apropiere. 

Imobilul pe care se urcase se află chiar în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, în curte interioară a unui ansamblu de clădiri de locuinţe, societăţi comerciale şi o biserică. La ultimul etaj al clădirii vecine se află sediul postului local de televiziune „Vâlcea 1”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
26.02.2020, 23:03:04

... se arunca de la 15 m, dar ... s-a taiat cu sticla... Ca bancul ala: a decis unu' sa se spanzure, a ales copacul, fiind intr-o apa, i s-a rupt funia, a cazut in apa si zice speriat: da-l dracu' de spanzurat, ca eram sa ma inec... ... v-ar dreaq de panarame imbecile, dornice de circ la cort, de parca n-avem tren ... si punct, care are intentia, nu rapandule, care-si ridica poalele numai sa apara la tembelizor ... ... 'a incercat', pai nu? Nu se 'incearca', ci se sinucide si gata, c-un asistat mai putin ... A 'incerca' inseamna tambalau sa atraga atentia, sunt bolnavi de cap care ard sa se faca valva in jurul lor, nu conteaza, fie si valva de rht, pt astia e ca un tort ...