Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Zeci de poliţişti scotocesc oraşul Râmnicu Vâlcea, la pas, în căutarea unei copile de 12 ani plecată de acasă de cinci zile

0
6 Apr 2021 13:33:50
Autor: Daciana Mitrache
Bianca Elena Porumbiţă de 12 ani din Râmnicu Vâlcea obişnuieşte să fugă deseori de acasă de ani de zile Foto Adevărul - credit Poliţia Vâlcea
Bianca Elena Porumbiţă de 12 ani din Râmnicu Vâlcea obişnuieşte să fugă deseori de acasă de ani de zile Foto Adevărul - credit Poliţia Vâlcea

Părinţii unei fete care a fugit de acasă din data de 1 aprilie au alertat Poliţia Vâlcea luni după-amiaza, 5 aprilie, când au realizat că sunt depăşiţi de situaţie. Minora nu este la prima plecare.

UPDATE Mama copilei care a fugit de acasă din data de 1 aprilie, a anunţat Poliţia Vâlcea că aceasta s-a întors la familie în noaptea de 6 - 7 aprilie. S-a mai precizat şi că nu există informaţii că ar fi fost victima unor infracţiuni.

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

De aproximativ 20 de ore, poliţiştii scotocesc municipiul Râmnicu Vâlcea pentru a o găsi pe Bianca Maria Porumbiţă, o fată de 12 ani. 

Căutările au început imediat după ce părinţii acesteia au alertat autorităţile. De atunci, zeci de echipaje au străbătut oraşul pe jos, prin toate cartierele, zonele comerciale şi parcuri, pentru că există indicii că minora nu a părăsit localitatea de domiciliu.  
 
Părinţii au motivat că n-au venit mai devreme la Poliţie pentru că au căutat-o şi ei în tot acest răstimp.
 
„Poliţiştii vâlceni fac verificări pentru identificarea unei minore de 12 ani, care a plecat de la domiciliu la data de 1 aprilie a.c. şi nu a revenit până la acest moment. La data de 5 aprilie, poliţiştii au fost anunţaţi de o femeie din Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că, fiica sa, Porumbiţă Bianca - Maria, născută la data de 08.09.2008, domiciliată în Râmnicu Vâlcea, a plecat de acasă şi nu există date despre locul în care se află. Fata are 150 cm înălţime, 45 de kilograme, păr vopsit negru, la nivelul umerilor, tuns cu breton, ochi căprui, ten deschis, cicatrici pe faţă şi pe braţul stâng. Minora nu este la prima plecare de acest gen. Cei care au informaţii, sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
 
Bianca provine dintr-o familie cu trei copii. Fuge de acasă de mulţi ani, fără să aibă un motiv cunoscut, având o familie care nu a ridicat până acum suspiciuni. Şi anul trecut a fugit de acasă. Apropiaţii susţin că este extrem de nebunatică şi că, în ciuda insistenţelor părinţilor care recunosc că le-a scăpat de sub control, s-a lăsat de şcoală şi s-a împrietenit cu tot felul de persoane, învârtindu-se în anturaje extrem de dubioase, în ciuda vârstei.
 
Ca să pară altcineva decât este, a început să se automutileze. Părinţii cred că nu este exclus ca fata să fi încercat să consume droguri şi să aibă o viaţă sexuală intensă.
 
S-au făcut adrese către Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Vâlcea pentru consiliere psihologică, la care minora refuză să se prezinte şi nici nu poate fi obligată.
 
Fotografia oferită de Poliţia Vâlcea este de anul trecut. Între timp, copila şi-a lăsat breton, s-a vopsit într-o culoare mai închisă şi s-a crestat pe faţă. Poliţia a început să-i audieze pe toţi cei care ar putea avea vreo legătură cu plecarea fetei, inclusiv din anturajele acesteia.
 
Este a doua dispariţie a unei persoane înregistrată în Vâlcea într-o săptămână. Pe 29 martie, un bărbat din Covasna care venise în vizită la un unchi în Oteşani - Vâlcea, a fost dat dispărut de către rude, după ce a plecat de acasă fără să spună încotro merge şi nu s-a mai întors. S-a pornit în căutarea lui inclusiv cu un elicopter MAI. La operaţiune au participat, pe lângă poliţişti şi jandarmi, pompieri şi voluntari. Până la urmă, bărbatul s-a întors singur acasă, când s-a aflat că pe urmele sale sunt atâtea forţe de intervenţie. 
 
Operaţiunea de căutare a Biancăi - Maria Porumbiţă este şi la această oră în plină desfăşurare. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările