Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Zeci de profesori din Vâlcea riscă să rămână fără catedre

0
4 Feb 2015 16:37:38
Autor: Irina Rîpan
În Vâlcea sunt peste 135 de catedre de religie. Foto arhiva Adevarul
În Vâlcea sunt peste 135 de catedre de religie. Foto arhiva Adevarul

Zeci de profesori din judeţul Vâlcea riscă să rămână fără catedre dacă elevii vor decide să nu mai frecventeze orele de religie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea apreciază că printre cei afectaţi se vor număra profesorii suplinitori.

Decizia Curţii Constituţionale prin care religia nu mai este obligatorie în şcoli ar putea afecta aproximativ 20 de profesori din Vâlcea, care nu sunt titulari pe post. Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) se aşteaptă ca măsură să-i afecteze, în special, pe suplinitorii care predau la liceu sau şcoli gimnaziale.  

„În ceea ce priveşte orele de religie, avem o problemă. Noi avem peste 135 de catedre de religie la nivel de judeţ şi 94 de profesori titulari. Problema existenţei sau dispariţiei unei catedre se pune la liceu şi clasele terminale.  Există riscul ca zece, douăzeci de catedre să dispară şi asta ar fi o problemă pentru suplinitori, nu pentru titulari”, precizează inspectorul şcolar general Ion Gherghinaru. 

Potrivit şefului ISJ Vâlcea, mulţi dintre cei care vor rămâne fără catedra de religie au dublă specializare şi, începând cu anul şcolar 2015 -2016, ar putea preda doar limba română sau o limbă străină.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările