Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Ştefan Enuică - născut în locul potrivit, la timpul potrivit

0
22 Mar 2010 08:43:53
Autor: adevarul
Ştefan Enuică
Ştefan Enuică

Reşiţeanul lucrează la postul de radio regional şi a ales să-şi facă propria firmă de sonorizări. Ştefan povesteşte că din momentul în care a păşit pentru prima dată în radio, a simţit că acolo îi este locul şi ca visul din copilărie i-a fost implinit.

PROFIL
Născut. 7 iulie 1981, Oravita
Studii. Student în cadrul Facultatii de Inginerie, Sectia Mecanica din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa
Familie. Necăsătorit

Tânărul îşi aminteşte cu mare drag perioada în care „mixajul“ pieselor a devenit o nouă modă. „Îmi imaginam că sunt un mare Dj şi mixam piesele preferate cu ajutorul «modernului dublu radio-casetofon». Apoi, pasiunea s-a transformat într-o carieră cu satisfacţii zilnice“, povesteşte Ştefan Enuică. Din anul doi de facultate, a început o colaborare cu postul regional de radio, unde îl găsim şi în prezent, fie în postura de regizor emisie, fie în cea de crainic în radioprogramele nocturne.

„Lucrez ca regizor tehnic la cabina de înregistrări, jucându-mă toata ziua cu materiale radiofonice, cu asamblări de emisiuni şi spoturi publicitare, dar şi în regia de emisie. Un prieten de nădejde îmi este pupitrul de comandă, care mă ascultă întotdeauna fără să comenteze“, spune Ştefan Enuică.

Vis împlinit

Ştefan povesteşte că din momentul în care a păşit pentru prima dată în radio, a simţit că acolo îi este locul şi ca visul din copilărie i-a fost implinit.
„Am avut parte de multe întâmplări amuzante, gafe sau încurcături, situaţii tensionate, pe care le-am depăşit cu ajutorul minunatului colectiv şi cu uriaşul simţ al umorului cu care am fost înzestrat de ursitoare“, spune Ştefan.

Firmă de sonorizări


Fiind pasionat de muzică, Ştefan nu a stat mult pe gânduri şi împreună cu colegul şi prietenul său Cristian Vaipan, a înfiinţat o firmă de sonorizări. Cei doi au participat la multe evenimente importante pentru oraşul natal, cel mai important fiind prezentarea Echipei Masculine de Handbal a României, în 2009.
„Iniţiativa şi acţiunea sunt secretele succesului. În loc să te lamentezi că nu te-ai născut în locul potrivit, mai bine încerci ca în fiecare zi să faci ceva pentru tine, să ajungi mai bun, să înveţi ceva nou, să te bucuri de ceea ce ai, să-ţi înfrumuseţezi viaţa şi să accepţi provocările. Pe scurt, norocul şi-l face fiecare“, mai spune Ştefan.

Pe primul loc, familia

Membrii familiei ocupă un loc important în viaţa tânărului. „Mulţumirea cea mai mare o am  atunci când părinţii mei dragi vorbesc cu mândrie despre realizările mele de până acum”, a ţinut să precizeze Ştefan Enuică.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de greu este să te împarţi între locul de muncă, familie şi propria afacere?
Chiar nu este greu deloc. Deoarece fac totul din pasiune, am ajuns la concluzia că secretul succesului chiar este dăruinţa cu care reuşeşti să treci peste obstacole şi să nu te laşi influenţat de probleme şi să faci ceea ce trebuie din tot sufletul.

Cum a fost prima zi de lucru la radio?
Cred că una din cele mai grele zile din viaţa mea a fost aceea în care am început să lucrez la cabina de producţie, deoarece am avut foarte mari emoţii. În primul rând nu vroiam să supăr pe nimeni prin stângăcia mea.

Ce-i place
„Preţuiesc foarte mult prietenia. Eu chiar am o vorbă la care ţin mult, care spune aşa: «iubeşte, respectă şi preţuieşte oamenii, iar ei la rândul lor îţi vor răspunde cu aceleaşi sentimente minunate»”, a spus Ştefan Enuică.

Ce nu-i place
„Urăsc să fiu minţit şi detest făţărnicia şi lipsa de personalitate. Cred cu convingere că omenia şi respectul pentru semeni sunt calităţi, iar grosimea portofelului şi capacitatea cilindrică de la maşină, sunt lucruri care nu ar trebui apreciate”, a spus, cu toată sinceritatea, tânărul reşiţean, îndrăgostit irevocabil de radio.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările