Adrenalina curge în valuri uriaşe pe râurile din Caraş- Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara, pasionaţii de rafting din toată ţara scot bărcile „de la naftalină” şi exploatează la maximum natura. Râurile Cerna şi Nera sunt în topul preferinţelor celor care îndrăgesc raftingul. Aşa că, vremea favorabilă i-a scos în aer liber. Nimic nu poate fi mai frumos decât o primăvară învolburată. Cel puţin, pentru o repriză de rafting pe râurile din judeţ

 În Caraş-Severin, s-a dat deja startul turelor de aventură şi activităţilor outdoor team-building. Iubitorii acestui sport extrem spun că râul Cerna este unul dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere al traseului. „O tură durează cam trei ore, iar tronsonul are o lungime de circa opt kilometri. Dificultatea de străbatere a lui este foarte ridicată. Sunt cascade, traseul este imprevizibil”, spune Nicolae Şain, acţionarul unei firme care organizează astfel de ieşiri. Costul unei ture este de 150 de lei în weekend, iar în timpul săptămânii, preţul este mai mic cu 20%. În preţ intră şi închirierea unui echipament specific.

Cuceriţi de Caraş
„Costumul de neopren este esenţial, pentru că apa este foarte rece, veste, căşti şi încălţări speciale. Cam în asta constă un echipament adecvat pentru rafting”, spune Nicolae Şain.    Pentru că natura nu a fost la fel de darnică cu judeţul Timiş, vecinii pun stăpânire pe râurile cărăşene. Este şi cazul lui Răzvan Rotaru, de 35 de ani, administratorul unei firme din Timişoara. „Practic acest sport şi iubesc judeţul Caraş-Severin. Peisajele pe care le rezervă râul Nera sunt de nedescris, iar traseul este destul de lung, de circa 30 de kilometri. Lacul Dracului este spectaculos, iar canionul din zonă, de asemenea”, spune tânărul.
„Am practicat raftingul şi pe râurile din alte judeţe, însă în Caraş-Severin îmi place în mod special. Vineri, de exemplu, am fost pe Nera, sâmbătă pe Cerna, iar duminică am plecat, din nou pe Nera”, a adăugat Răzvan Rotaru. Deşi cărăşenii nu s-au înscris până acum în turele de aventură propuse de organizatorii de la „Vertical Adventure”, după timişoreni, cei mai mulţi sportivi turişti vin din Bucureşti. În ce priveşte cazarea, lucrurile sunt mult mai simple: cortul este adorat, pentru că, în acest fel, participanţii mai învaţă şi diferite tehnici de supravieţuire care le pot fi de folos, la un moment dat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite