Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Aeroport privat de 100 de milioane de euro făcut la Caransebeş. „Vreau să fie cel mai modern şi mai frumos din România“

15
9 Sep 2019 17:05:57
Autor: Daniel Groza
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Gabriel Olariu, acţionarul principal al firmei care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a demarat proiectul de modernizare al obiectivului.

Primul pas important a fost expertizarea pistei, deoarece la această oră aeroportul din Caransebeş nu are autorizaţie de funcţionare. Conform studiului efectuat, pista suportă în momentul de faţă aeronave cu o greutate de 20 de tone.

“Pista aeroportului a fost construită în anii '50. De atunci nu s-a făcut niciun studiu serios despre cât şi cum mai rezistă. Noi am făcut acest studiu acum, e un studiu foarte scump, l-am făcut o firmă specializată din Bucureşti, care a stabilit că pe pistă au voie să ruleze avioane de până la 20 de tone. Astea sunt avioanele de până la 50 de locuri. Ca şi lungime a pistei ar putea să aterizeze şi avioanele mari, dar rezistenţa pistei nu ne permite momentan. Acum facem un studiu de obstacolare prin care se urmăreşte identificarea condiţiilor, restricţiilor si obligaţiilor impuse sau recomandate de reglementările aeronautice civile naţionale şi internaţionale pentru realizarea şi menţinerea siguranţei zborului şi manevrelor aeronavelor în spaţiul aerian şi la sol. Am plătit taxa de autorizare şi în luna octombrie vom avea o verificare din partea autorităţii din domeniu. Dacă totul e în regulă, vor putea ateriza avioanele, după finalizarea verificării şi primirea autorizării”, spune omul de afaceri.

Pe lângă studiul şi lucrările la pistă, la aeroport au mai început lucrările la turnul de control, la hangare şi aerogară. În ultimele zile au fost achiziţionate maşinile necesare autorizării pistei adică maşină de pompieri, ambulanţă, microbuz pentru transport pasageri şi maşini pentru patrulare în interiorul pistei. Proiectul este însă mult mai mare şi ajunge la o valoare de 100 de milioane de euro.

Într-un aeroport poţi să investeşti sume mari de bani, depinde ce vrei să faci. Proiectul la care lucrăm acum, pentru început, este de 100 de milioane de euro. Cei mai mulţi bani vor veni din finanţări europene. Eu vreau să fac aeroportul din Caransebeş cel mai modern şi frumos aeroport privat din România”, afirmă Gabriel Olariu.

Omul de afaceri a devenit acţionar principal la sfârşitul lunii august, având 74,63% din acţiuni. În următoarele zile se va constitui şi noul consiliu de administraţie al societăţii, iar Gabi Olariu spune că din acest consiliu vor face parte şi doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin.  

„O să înaintez o adresă conducerii Consiliului Judeţean, domnului preşedinte Hurduzeu, să ştie de această iniţiativă, şi în cadrul forului să îşi desemneze ei doi membri. Vreau să fie permanent informaţi de toate acţiunile care se vor întreprinde la aeroport. Este un obiectiv foarte important pentru zona de vest, lucru pe care sper să îl înţelegem toţi“, ne-a mai spus Gabriel Olariu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Ion Capsuna
9.09.2019, 17:28:49

Spitalele romanesti nu au paturi, scolile nu au WCuri decente, dara tarii ii trebuie aeroport privat! Un nou tun dat de un baron PSDist! Ostentativ! Inca citeva palme date romanilir! Votati in continueare nemernicia!

0 (10 voturi)
marius b
9.09.2019, 19:17:58

E aeroport privat, n-are legatura cu statul decat ca este platitor de impozit, deci da bani la stat. Dar boul tre´sa comenteze!

+1 (11 voturi)
etc etc
9.09.2019, 19:54:36

"Cei mai mulţi bani vor veni din finanţări europene." - e privat din bani publici =))) 100M intr'un aeroport in caransebes; desi probabil nici dracu' nu vrea sa zboare in caransebes. "Airports to nowhere" tocmai bate un nou record; evident, nu pe banii privatului...

+1 (7 voturi)
Coco Cocos
9.09.2019, 19:56:04

unde si-a rupt foamea gatul....ce le mai trebuie...ca prostie au destula...

+2 (6 voturi)
T. Timisorean
9.09.2019, 20:01:50

Laudarosenie tipic PSD-ista. Vin alegerile si le trebuie ceva cu care sa se laude. Nici o sursa concreta de bani nu este mentionata, numai surse generice, fonduri europene, fonduri arabe (vezi anuntul facut de Badalau la Giurgiu) sa muste fraierii care inca nu au plecat, si care mai merg la vot.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările