Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Aparate pentru testarea pacienţilor suspecţi de coronavirus, blocate de birocraţii Ministerului Sănătăţii

0
17 Jul 2020 14:56:16
Autor: Daniel Groza
Aparatele PCR din Caraş-Severin aşteptau avizul ministerului
Aparatele PCR din Caraş-Severin aşteptau avizul ministerului

Două aparate pentru testarea pacienţilor suspecţi de coronavirus, blocate în Caraş-Severin, pentru că nu au primit la vreme avizul de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii.

Procedura greoaie l-a determinat pe preşedintele Consiliul Judeţean Caraş-Severin să atragă atenţia celor din Minister că ţin blocat un întreg judeţ.

„Lipsa avizului Ministerului Sănătăţii, solicitat încă din 2 iulie 2020, face imposibilă efectuarea de teste pentru diagnosticarea infecţiilor cu SARS-COV2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Aparatul Real Time – PCR, cu o valoare de 1,1 milioane lei, achiziţionat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost livrat principalei unităţi spitaliceşti din judeţ împreună cu 2.000 kituri de testare, iar personalul medical, a cărui instruire a fost finalizată, aşteaptă doar avizul Ministerului Sănătăţi ca să le poată folosi. Pentru diagnosticarea infecţiilor SARS-COV2, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a achiziţionat Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş un aparat RT-PCR, cu o valoare de de 285.750 lei, rezultatul testului putând fi obţinut în aproximativ o oră. Observ, cu părere de rău, că atât la Caransebeş, cât şi la Reşiţa, ceea ce primează este schimbarea managerilor cu orice preţ şi nu interesul pentru binele comun al cărăşenilor", arată Silviu Hurduzeu.

La Reşiţa, lucrurile s-au rezolvat chiar de vineri. Spitalul judeţean a primit avizul şi începe testarea pacienţilor. „De astăzi, începem testarea pacienţilor şi a personalului medical. Până acum am avut doar pentru testarea rapidă", ne-a declarat Adina Miloş, purtătorul de cuvânt al spitalului din Reşiţa.

Aparatul din Caransebeş, nu funcţionează încă, însă reprezentaţii spitalului spun că au primit asigurări că până la sfârşitul acestei săptămâni se va rezolva această problemă.

Pe aceeaşi temă:

Mihai Fifor cere explicaţii Guvernului privind existenţa unui singur centru de testare în Arad: Unde sunt cele trei aparate RT-PCR achiziţionate în starea de urgenţă?

Bucureştenii se înghesuie pentru a fi testaţi pentru COVID-19. Firea: 6.200 de persoane s-au înscris ca voluntari

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii