Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Barza în ghips a ajuns pacientă la Dog Center

0
9 May 2010 11:41:41
Autor: adevarul

Asociaţia pentru protecţia animalelor din Reşiţa are un caz neobişnuit. În urmă cu câteva zile, membrii asociaţiei au fost chemaţi în satul Iaz pentru a acorda prim ajutor unei berze rănite. Pasărea, protejată de lege, a căzut din cuib şi şi-a rupt picioarele. Oamenii din Iaz au anunţat imediat protecţia animalelor. 

Pasărea, protejată de lege, a căzut din cuib şi şi-a rupt picioarele. „Imediat ce am primit telefon ne-am deplasat la Iaz şi am dus apoi barza la un veterinar din Caransebeş. În primă fază, nimeni nu-i dădea nicio şansă de supravieţuire, dar medicul Emanuel Sinculeţ a făcut tot posibilul pentru barză“, a spus Loredana Palcovici, de 22 de ani, membră a asociaţiei „Dog Center“.
Pasărea se simte bine, dar există posibilitatea să nu mai poată zbura niciodată. Structura osoasă nu permite refacerea picioarelor în caz de fractură. Reprezentanţii asociaţiei spun că, indiferent de situaţie, berzei nu-i vor lipsi niciodată apa, hrana şi nici îngrijirea din partea medicului. „Veterinarul ne-a spus că nu prea sunt multe de făcut deoarece picioarele berzei sunt ca două paie, adică goale pe dinăuntru, şi nu au cum să se vindece. Însă noi nu am renunţat şi am bandajat-o”, mai spune Loredana Palcovici.
Medicul veterinar reşiţean Emanuel Sinculeţ i-a pus berzei picioarele în ghips şi o tratează în continuare, pentru a o feri de posibile infecţii, care i-ar putea altera starea. „Este prima dată când mă confrunt cu un astfel de caz. Să sperăm că totul va fi bine“, a spus Emanuel Sinculeţ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările