Bogdan Piperiu este graficianul pasionat de pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Piperiu
Bogdan Piperiu

Tânărul îşi pune zilnic talentul în practică la studioul local al radioului de stat.Primul an de liceul i-a adus şi prima participare la Olimpiada naţională de modelaj, desen şi pictură. Toţi cei patru ani de studiu în domeniul artei au însemnat pentru Bogdan noi provocări.

Profil:

Născut.19 februarie 1979
Ocupaţia. Grafician
Studii. Facultatea de Inginerie
Familie. Căsătorit

Bogdan Piperiu lucrează ca şi grafician la unul dintre radiourile locale. Practică această meserie de mai bine de cinci ani. Este student la Facultatea de Inginerie din Reşiţa şi îşi iubeşte mult munca. În spatele graficianului-inginer se „ascunde“ un pasionat de pictură. Bogdan pictează încă din copilărie şi recunoaşte că este atras de „problema culorilor”.

„A fost alegerea mea. Eram atras de desen. Desenam în copilărie orice pată liberă exista. Coloram caietele de la şcoală. Şi, pentru că părinţii mei au observat înclinaţia mea, au decis să merg la un liceu unde puteam să mă perfecţionez”, a povestit Bogdan.

Iubeşte culorile

Pasionat de lumea culorilor, Bogdan a făcut toate eforturile pentru a intra la Liceul de Artă din Reşiţa. „Pentru că examenul de admitere presupunea un anumit standard, a trebuit să mă pregătesc în particular pentru a intra la liceu. Dar toate acestea au avut rezultat chiar din primul an de liceu”, a mai spus graficianul.

Primul an de liceul i-a adus şi prima participare la Olimpiada naţională de modelaj, desen şi pictură. Toţi cei patru ani de studiu în domeniul artei au însemnat pentru Bogdan noi provocări. „Am avut norocul unor profesori foarte buni. Tiberiu Orşov a fost pentru mine un om excelent, de la care am învăţat foarte mult. Am descoperit tehnica însuşirii picturii în ulei, de care m-am îndrăgostit. Este tehnica pe care o folosesc şi astăzi”, a spus Bogdan.

După patru ani în care a realizat numeroase picturi şi expoziţi, artistul s-a bucurat de o lucrare finală. „Am realizat o natură statică cu elemente abstracte”, a mai explicat acesta. Bogdan nu a renunţat la pasiunea sa, deşi a pictat multe tablouri ca liber profesionit. „Nu am încetat să pictez. Este un mod de a mă exprima, dar odată cu trecerea anilor am descoperit şi alte limbaje de exprimare. Şi în 2007 am avut parte de prima expoziţie de fotografie colaj digital, pe care am expus-o la Timişoara”, a spus artistul.

Deşi lucrează ca şi grafician, tânărul nu uită nicio clipă de pasiunea sa, iar şevaletul său este şi acum ocupat de picturi realizate în timpul liber. „Grafica, designul au toate legătură între ele. Desenul şi pictura m-au ajutat mult în meserie”, a mai spus Bogdan.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare realizare a ta până în prezent?
Faptul că experienţa pe care am dobândit-o până acum o pot pune în practică într-o instituţie de prestigiu aşa cum este radioul unde lucrez.
De unde te inspiri?
Depinde ce anume îţi propui să pictezi. Forma, conceptul şi conţinutul acesteia se modifică permanent.
Cât de importantă este meseria de grafician?
Având în vedere că orice produs, fie el atât palpabil-tipărit, cât şi virtual, trebuie să arate într-un fel, să fie prezentat sub o anumită forma comercială sau mai puţin comercială, consider că această meserie este esenţială pentru producători şi implicit pentru clienţi.

Ce-i place

„Îmi plac marţipanul şi ciocolata amăruie. Îmi place foarte mult muzica şi rock-ul progresiv. Îmi place să recondiţionez mobilă veche. Îmi place foarte mult căţelul meu Pumf şi mirosul prăjiturilor din casă, în perioada sărbătorilor”.

Ce nu-i place

„Nu îmi place treaba asta cu sfintele moaşte, egal ale cui sunt. Nu îmi plac lucrurle făcute mega ad-hoc. Nu îmi place viteza. Nu sunt adeptul campaniilor de-a dreptul violente anti-fumat şi al filmelor cu zburători”.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite