Cât rău ne face mâncarea de tip fast-food. Reţeta sănătoasă propusă de un respectat medic nutriţionist din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim în secolul vitezei, ne grăbim, economisim timp şi mâncăm pe fugă. Căutăm confort şi mâncare care să ne satisfacă gusturile. Un medic nutriţionist din Timişoara ne propune o reţetă alternativă sănătoasă.

Doctorul Iren Alexoi, nutriţionist cunoscut în Timişoara, spune că mâncarea fast-food poate produce mari dereglări în starea de sănătate. Medicul susţine că mâncare de tip fast-food, deşi o servim rapid şi ne bucură papilele gustative, nu ne oferă şi confortul sănătăţii mult dorite.

“Ar trebui să fim atenţi la alegerile noastre chiar dacă suntem grăbiţi, pentru că grăsimile saturate din produsele prăjite rapid ne înfundă arterele, carbohidratii răi ne uşurează drumul spre obezitate şi toate consecinţele ei, zaharurile în exces ne duc spre diabet zaharat, aditivii, coloranţii, glutamatul de sodiu – păcăliciul gustului – nu  fac mai nimic bun pentru organismul nostru,  doar că totul este atât de rapid.

Totuşi, dacă vreţi să vă preparaţi ceva delicios şi numai bun pentru sănătatea noastră vă propun o reţetă – fast food sănătos – uşor de preparat.

Timp de pregătire: 7 minute

Timp de preparare: 5 minute

Dificultate: foarte uşor şi rapid

Ingrediente: pentru 2 porţii

Ingrediente necesare:

-          un avocado copt

-          un ardei capia

-           4-5 roşii uscate sau în ulei

-          upio – un sfert de ramură sau tulpină

-          un căţel de ustroi

-          dacă roşiile nu sunt în ulei se poate adăuga o lingură ulei de masline

-          sare de Himalaya

-          nuci sau migdale 30 g, 4 miezuri de nucă sau 10 migdale

Se amestecă ingredientele de mai sus. Avocado conţine grăsimi sănătoase şi vitamina E, este un puternic antioxidant şi dă textură pateului de legume. Ardeiul rosu este bogat în beta caroten şi nu numai. Roşiile uscate şi foarte aromate au o concentraţie mare de licopen şi ne ajută în prevenţia cancerului. Usturoiul – antibiotic şi antiinflamator natural – numai bun pentru inimă şi tensiune arterială crescută.

Sarea de Himalaya este plină de minerale şi cu un conţinut mai mic de sodiu decât sarea prelucrată. Ulei de masline cu grasimile lui mononesaturate protejează inima şi vasele şi ajută la scăderea colesterolului rău. Nucile sunt bune pentru sistemul nervos, ne protejează de Maladia Alzheimer. Migdalele delicioase conţin mult magneziu”, spune dr. Alexoi despre reţeta de fast-food sănătos.

Pasta delicioasă se serveşte cu pâine de secară sau integrală, bogată în fibre bune pentru digestie", spune dr. Iren Alexoi

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite