Cum se fac tăiţeii cu leurdă. Alte ingrediente folosite pentru această reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leurda sau usturoiul sălbatic este o plantă care se găseşte în această perioadă răspândită în păduri, la umbra marilor copaci. Frunzele de leurdă sunt comestibile, fiind folosite în preparearea salatelor, în supă sau ca ingredient pentru sosuri.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că găteşte des cu leurdă şi, la final, mâncarea are un gust deosebit. Uica Mihai are o reţetă de tăiţei cu leurdă.

"Taie leurda mărunt-mărunt, arunc-o într-o tigaie cu ulei, pudrează cu sare şi piper şi amestecând încontinuu, ca să nu se prindă, iar când leurda începe să prindă puţină culoare întunecată, pune peste ea o conservă întreagă de roşii tăiate în bulion, câteva frunze de busuioc, mai un strop de oregano, o foaie de dafin şi lasă să dea un clocot de cinci minute, amestecând încontinuu.

Între timp, să ai pastele (fussili ori rigatonni) gata fierte şi umflate bine şi le arunci în tigaie să se cotopească de sos. Doar puţin să le laşi, nici măcar un minut şi gata, le torni într-un castron adânc şi acum s-ar cuveni să razi nişte parmezan deasupra, dar dacă e post, post să fie. Poţi înlocui brânza cu nişte seminţe de dovleac decorticate pe care le-ai tras niţel în tigaie cu ulei de măsline ca să se rumenească şi să îşi amplifice aroma. Tare bine se potrivesc şi fac pariu că o să haleşti castronul ca pe nimic", arată Uica Mihai.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite