Cum se prepară plachia de crap. Ingredientele pe care trebuie să le foloseşti pentru un gust excelent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea de peşte este uşoară şi gustoasă şi poate fi gătită şi în această perioadă, chiar dacă unii ţin Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Bucătarul Sebastian Paul, cunoscut bănăţenilor pentru proiectul “Bucătăria lui Paul”, în cadrul căruia găteşte cu public, în mai multe locuri din oraşele bănăţene, ne-a oferit una dintre reţetele lui preferate

  "O să vă spun cum se prepară o plachie de peşte, reţetă de origine grecească, grecii având comerţ pe malul Marii Negre încă din antichitate şi umblând peste tot în teritorii departate, au deprins obişnuinţa hranei uşor făcute, fructificând la maxim bogăţia apelor.

De obicei la această reţetă eu folosesc crap, mare, de peste 2 kg deoarece bucăţile trebuie să fie generoase în farfurie.

Mai avem nevoie de o cană de ulei, cinci linguri făina, cinci cepe mijlocii, un pahar de vin alb, două roşii cuburi, 2 foi dafin, 1 cană apă, sare şi piper după gust, iar pentru decor lime şi frunze de pătrunjel. Se curăţă peştele de solzi, se spală bine, bine după eviscerare, se înlătură capul şi coada precum şi oasele mari (atentie ele nu se aruncă, se congelează şi se folosesc la ciorba de peşte).

Se taie feli groase cât două degete, se asezonează cu sare şi piper după care se lasă în castron acoperit cam 10 minute.

Apoi se trece peştele prin făină şi se rumeneşte în jumătate din uleiul pregătit după care se scoate în o farfurie pe un şervetel hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Separat se curăţă ceapa şi se taie peştişori, se căleşte în uleiul rămas cam 15-20 minute, până capată o culoare rumenie, apoi se adăugă roşiile cuburi, cană cu apă, foi de dafin, sare şi piper. Acestea se fierb la foc mic circa 15 minute, după care se adaugă peştele . Focul se reduce la mic, se adaugă vinul după gust, apoi se mai fierbe la foc mic încă 30 minute.

Sfatul meu este ca, după ce acest preparat este gata, să îl lăsaţi să se răcească şi să îl serviţi călduţ cu pâine proaspătă de casă. Nu uitaţi să îl stropiţi cu zeamă de lămâie şi să îl înnecaţi în vin.

Vă doresc spor la gătit şi poftă la înfulecat”, spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite