Cum să găteşti chifteluţe de urzici cu leurdă, delicatesa care înlocuieşte cu succes echivalentul din carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiftelele din urzici şi leurdă nu au niciun gram de carne, însă au un gust delicios, apreciat nu doar de vegetarieni.

Verziturile de primăvară se găsesc deja pe câmp şi se pot transforma în mâncăruri delicioase. Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat spune că abia aşteaptă primăvară ca să gătescă verzituri.

Bucătarul bănăţean are o reţetă de chiftle din urzici şi leurdă, despre care susţine că au un gust delicios.

 “Alege bine şi spală cantităţi egale de urzici şi leurdă. Urzicile se fierb  timp de cinci minute la foc iute se storc şi se toacă mărunt. Leurda se toacă foarte mărunt, preferabil să fie dată prin robotul de bucătărie.

 Se amestecă urzicile cu leurda, se adaugă făină albă, făină de mălai şi ulei pentru a lega compoziţia. Se asezonează cu sare şi piper după gust.

 Din aluatul, astfel format, se rup chifteluţe mici cu ajutorul a două linguriţe şi se prăjesc la foc iute în ulei adânc. Când prind rumeneală se tăvălesc prin seminţe de susan amestecate cu fulgi de porumb bine sfărâmaţi. Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos”, spune Uica Mihai

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite