Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Dan Popoviciu este gazetarul reşiţean as la gastronomie

0
16 Sep 2010 07:44:06
Autor: adevarul

Reşiţeanul este o persoană pragmatică, ştie foarte bine ceea ce vrea, iar marea lui pasiune este gastronomia.La 20 de ani, gazetarul a devenit ceferist, după care telefonist, iar acum mai are câteva luni până când împlineşte 15 ani de presă.

PROFIL
Născut: 8.08.1967
Studii: licenţiat în ştiinţe juridice
Famlie: căsătorit, două fete: Sabina şi Cătălina

Dan a ştiut că îşi doreşte să devină gazetar încă din timpul primelor notiţe pe care a vrut să le exprime public. „Pentru asta, însă, ar fi trebuit să urmez neapărat Academia de Ştiinţe Economice şi Politice «Ştefan Gheorghiu», lucru incompatibil cu ceea ce gândeam despre regimul de atunci. Aşa că am intrat în câmpul muncii, cu gândul de a urma o facultate umanistă când va fi fost desprinsă de segmentul politic”, povesteşte Dan.

Dată fiind conjunctura, la 20 de ani, gazetarul a devenit ceferist, după care telefonist, iar acum mai are câteva luni până când împlineşte 15 ani de presă. „Între timp, am urmat şi facultatea umanistă, însă degeaba, pentru că nu am avut «canalele necesare» şi nici de zece nu am fost, pentru a lucra în domeniul juridic”, spune Dan.

De la presă, la gastronomie

„De când îmi doream să devin jurnalist sau poate chiar mai devreme, când mă ţineam prin bucărătie de poalele bunicii, mi-a plăcut şi gătitul. Încercam tot felul de reţete, fără să fi citit vreo carte de bucate şi bineînţeles că multe creaţii gastronomic-culinare ajungeau în farfuria numeroşilor căţei care s-au perindat prin curtea părintească”, spune gazetarul, care treptat a ajuns să le prepare celor apropiaţi reţete dintre cele mai alese.

„Am multe reţete reuşite, dar acum îmi vine în minte fileul de somn cu sos de ciuperci şi smântână. Am văzut într-o revistă o reţetă de sos pentru pui şi m-am gândit că, puţin ajustată, ar merge şi la un peşte puţin mai gras, cum e somnul. Am gustat cei 2 deţi necesari pentru inspiraţia culinară şi m-am pus pe treabă”, dezvăuie Dan una dintre cele mai reuşite reţete ale sale. Ca să se şi concretizeze pasiunea lui gastronomică, recent, Dan a pus bazele unei mici afaceri unde poate pune în aplicare toate reţetele care îi trec prin minte.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce îţi place să faci în timpul liber?

Îmi plac muzica şi filmele bune şi oamenii cu spirit. De asemenea, îmi place să îmi fac timp, dacă nu îl am, pentru scris şi citit.

Care sunt momentele pe care le defineşti ca fiind plăcute pentru tine?
Natură, soţie, copil şi multă, multă linişte. Momentele în care reuşesc alături de aceste persoane să uit de facturi, de răutăţi, să scap de televizor, radio şi ziare, a căror parcurgere zilnică face parte, din păcate, din meseria de gazetar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările