Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Deputaţii de lux din Caraş-Severin se răsfaţă pe bani publici

0
26 May 2010 11:47:48
Autor: adevarul

Deputaţii cărăşeni iau din banii publici cele mai mari sume, deşi suntem în plină criză. Cheltuielile pentru cei cinci parlamentari care reprezintă judeţul în Camera Deputaţilor depăşesc 30 de mii de euro, deşi criza taie din salariile dascălilor. Cu 30.000 de euro, o familie din Reşiţa ar putea să trăiască decent, cheltuind lunar 1.000 de euro, doi ani şi cinci luni.

În schimb, această sumă pare minisculă dacă o raportăm la cheltuielile deputaţilor cărăşeni, care „mănâncă” lunar din banul public, peste 30.000 de euro. Cel puţin, atât au costat în luna martie a acestui an. Dacă unii dintre ei spun că ar fi de acord să se reducă sumele pentru cazarea în Bucureşti, alţii preferă să stea în continuare la hotel.

Top deputaţi Caraş-Severin

Ion Mocioalcă, unul dintre aleşii cu state vechi de plată la Camera Deputaţilor este pe ultimul loc la cheltuieli. „Vreţi să stau în Gară?!


Ion Mocioalcă preferă să stea la hotel

Nu sunt de acord cu colegii mei care vor să stea cu cortul în Bucureşti. Eu prefer să stau la hotel”, spune răspicat deputatul de lux. În ceea ce priveşte suma pentru convorbirile telefonice, acesta regretă ironic că a depăşit-o. „Îmi pare rău că am o depăşire de nouă lei, faţă de ceea ce mi-am propus“, a adăugat Ion Mocioalcă, deputalul PSD, care în luna martie a cheltuit 5.807 de euro. În ceea ce priveşte suma de 6.051 de euro, a deputatului PNL Ion Tabugan, după spusele acestuia, suma s-a redus. „Eu chiar mi-am făcut un calcul, iar la mine s-a redus totul considerabil”, a declarat Ion Tabugan. 

Răsfăţ ca-n filmele de top

În criză, pentru primele trei locuri din topul deputaţilor cărăşeni; s-au plătit aproape 19.000 de euro. Reprezentanţii judeţului consumă lunar sume astronomice de la bugetul de stat pentru deplasările în capitală, dar şi în alte locaţii din ţară, fără prea multe remuşcări. Pe prima poziţie în topul celor mai scumpi deputaţi de Caraş-Severin se află Gheorghe Hogea (PD-L), urmat de Valentin Rusu (PD-L) şi Narcis Chisăliţă (PSD).


Ion Tabugan se află pe locul patru în topul cheltuielilor

Suma pe care aceştia o cheltuie lunar se ridică la aproximativ 19 mii de euro. Unii dintre deputaţii cărăşeni spun că sumele pentru cazare şi transport nu le cunosc, iar faptul că distanţa până la Bucureşti este de aproximativ 500 de kilometri face ca sumele de deplasare să fie şi ele mari.

Poziţie fruntaşă

Mai exact, Gheroghe Hogea a consumat în luna martie suma de 6.451 de euro din care aproape 2.000 de euro a costat numai cazarea în Bucureşti. Diurna de deplasare în Capitală se apropie de 600 de euro, iar cheltuielile de deplasare în ţară şi în teritoriu se ridică la aproximativ 750 de euro.La acestea se adaugă şi indemnizaţia brută de aproape 1.700 de euro lunar, plus convorbirile telefonice.


Gheorghe Hogea este cel mai costisitor deputat.

Contactat telefonic în această dimineaţă, conştiinciosul deputat a răpuns la telefon chiar în timpul şedinţei. Cu toate acestea, când reporterii „Adevărul de Seară” Reşiţa i-au cerut opinia despre costuri a refuzat să comenteze. „Vreţi să renunţ la şedinţă pentru o declaraţie?!”, spune cel mai costisitor deputat de Caraş-Severin.   

Locul doi, modest
Valentin Rusu ocupă locul doi în topul deputaţilor cheltuitori, cu 6.434 de euro cheltuiţi lunar. „Sunt unele lucruri greşit înţelese. În ceea ce priveşte cazarea în Bucureşti nu ştiu ce să vă spun. De obicei, mă cazez la Hotel Bucureşti.


Valentin Rusu crede că suma este destul de mare

Pentru deplasare, merg cu avionul şi pot să spun că şi aici se merge pe bază de rezervare şi nimic mai mult. În ceea ce priveşte suma aceasta, cred că este destul de mare“, a declarat Valentin Rusu.

Locul trei, preferă schimbarea  

Narcis Chisăliţă, care ocupă locul trei, este mai ponderat. Suma trecută în dreptul tânărului deputat este de 6.152 de euro. „La telefon am o depăşire de doi lei. În ceea ce priveşte cazarea, eu sunt de acord să ne mute unde vor ei.


Ioan Chisăliţă este de acord cu o clădire comună pentru cazare

Sunt conştient că sumele sunt mari şi chiar sunt de acord cu unele reduceri. Dacă, de exemplu, se construia o clădire doar pentru cazare, s-ar fi cheltuit mult mai puţin“, a afirmat Narcis Chisăliţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările