Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Dulceaţă de piparcă iute. Cum se prepară şi ce ingrediente se folosesc

2
6 Jun 2020 06:10:01
Autor: Daniel Groza
FOTO Uica Mihai
FOTO Uica Mihai

Dacă nu ai făcut şi nici nu ai mâncat vreodată dulceaţă de ardei iuţi e timpul să o faci. E dulce-picantă, aromată şi are o savoare desăvârşită

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că dulceaţa de ardei iute este plăcerea lui vinovată şi ar mânca din ea indifferent de anotimp.

Vă dau reţeta mea de dulceaţă de piparcă iute, de ardei. Trebuie să aveţi 200g. gogoşari 200g, ardei capia pentru boia, 600g. ardei iuţi, 500g, zahăr, 50g. sare, 250 ml. Oţet, zeama de la două lămâi.

Treceţi toţi ardeii curăţaţi de seminţe şi vinişoare, daţi prin maşina de carne ori prin robot, amestecaţi cu siropul făcut din oţet, sare, zahăr, lăsaţi la macerat câteva ore bune, apoi fierbeţi pe îndelete între 1 şi 3 ceasuri, funcţie cantitate şi temperatură.

Turnaţi dulceaţa fierbinte în borcane, sigilaţi şi sterilizaţi. Pentru un gust mai rafinat, opţional, puteţi adăuga miere, coajă de portocal rasă,  portocală confiată, chimion stelat”, spune bucătarul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

dracon
6.06.2020, 09:33:34

Ati descoperit roata si apa calda ,da dar este de la Resita !

florin bala
7.06.2020, 11:28:50

poate paprica, nu piparca ...