Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Duster pe şenile, maşina Jandarmeriei Caraş-Severin care face senzaţie în Munţii Banatului

0
11 Jan 2021 16:46:26
Autor: Daniel Groza
Dusterul pe şenile le este de mare folos jandarmilor la intervenţii  FOTO IJJCS
Dusterul pe şenile le este de mare folos jandarmilor la intervenţii  FOTO IJJCS

De la începutul acestui an, pe Muntele Mic funcţionează cel mai nou post de jandarmi montani din România, care acţionează pe traseele montane din această parte a Munţilor Banatului.

Postul este dotat cu o autospecială Duster, pe şenile, care este folosită de echipajele de jandarmi în zonele mai puţin accesibile autoturismelor.
 
"Va creşte mobilitate echipajelor postului atunci când trebuie să acorde sprijin turiştilor. În felul acesta, se vor deplasa mult mai repede pe teren accidentat, atunci când este zăpadă sau noroi", arată Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.
 
Acesta a mai precizat că atribuţiile noului post de jandarmi sunt: menţinerea ordinii publice pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în celelalte zone de agrement, căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană şi intervenţia pentru rezolvarea apelurilor prin sistemul unic de urgenţă 112.
 
Tot pe Muntele Mic mai funcţionează un restaurant-ratrac. Un mic restaurant mobil, amplasat pe o şenilată care îşi poate găsi loc oriunde pe munte. În plus, deasupra are amenajat un pupitru pentru DJ, cu boxe şi generator, astfel că şi distracţia e asigurată. Restaurantul pe şenile aparţine firmei cedată fiilor săi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. 
 
 
Vă recomandăm şi:
 
FOTO Trei turişti s-au dat peste cap cu maşina la Obârşia Lotrului. Ce s-a întâmplat
 
FOTO VIDEO Distracţie din plin pe pârtiile de la Vidra. World Snow Day, duminică, la Transalpina Ski Resort

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările