Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV FOTO VIDEO Ştefan Popa Popas a fost făcut cetăţean de onoare al Reşiţei

0
26 Mar 2013 14:34:20
Autor: Cristian Franţ
Primarul Mihai Stepanescu i-a conferit caricaturistului titlul ce cetăţean de onoare FOTO CRISTIAN FRANŢ
Primarul Mihai Stepanescu i-a conferit caricaturistului titlul ce cetăţean de onoare FOTO CRISTIAN FRANŢ

Ştefan Popa Popas a subliniat că este românul cu cele mai multe titluri de cetăţean de onoare, 26 la număr tocmai datorită renumelui său.

Recent declarat printre cele 100 de personalităţi ale lumii, Ştefan Popa Popas a primit cu numai câteva minute în urmă din mâna primarului Mihai Stepanescu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa. Plin de modestie, Popas a mulţumit pentru aprecieri, subliniind că mereu s-a simţit bine acasă şi că după Caransebeş, Reşiţa este a doua sa casă. El a făcut cadou Consiliului Local un album unicat cu Papa Ioan Paul al II-lea, fiind singurul artist care a expus la Vatican în ultimele două secole.
Ştefan Popa Popas s-a născut pe 11 iunie 1955 la Caransebeş, la 5 ani a început să deseneze pe feţe de masă şi perdele, iar la numai 7 ani a publicat prima sa caricatură, într-un ziar local. În anul 1990 primeşte o bursă UNESCO şi publică primul album de caricaturi iar pe 17 oct 1995 devine cel mai rapid caricaturist Cartea Recordurilor consemnând că poate executa 131 de carictaturi într-o oră. Artistul este membru al Academiei Citta di Roma.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările