FOTO La Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa anul şcolar a început cu diplome pentru profesorii cu elevi olimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ardelean de la Şcoala Gimnazială Nr 7 a fost printre profesorii premiaţi FOTO CRISTIAN FRANŢ
Cristina Ardelean de la Şcoala Gimnazială Nr 7 a fost printre profesorii premiaţi FOTO CRISTIAN FRANŢ

La examenele naţionale din acest an Şcoala Gimnazială Nr. 7 a avut o promovabilitate de 97%, fiind printre fruntaşe la nivel naţional

Cu multe emoţii, tradiţionalul ghiozdănel în spate şi superbele buchete de flori, aşa au început elevii şcolii Gimnaziale Nr 7 din Reşiţa noul an şcolar. Nu mai puţin de 13 elevi au ajuns în anul şcolar 2012-2013 la faze naţionale ale olimpiadelor şcolare, fapt pentru care conducerea instituţiei de învăţământ a ţinut ca astăzi să-i premieze pe dascălii din spatele acestor olimpici. Premierea a început cu prof. Maria Bugărin şi a fost încheiată de prof. Cristina Ardelean, cea care se ocupă şi de revista Şcolii Gimnaziale 7.
Asta după ce, potrivit directoarei Cristian Schmaler, aceştia au fost „premiaţi“ şi în vară când, din cauza personalului auxiliar insuficient, au fost puşi la şmotru şi bidinea, pentru ca astăzi elevii să înceapă noul an şcolar în clase curate şi renovate.
Primăria Reşiţa spune că s-a implicat foarte mult în acest an în renovarea şcolilor, iar din toate şcolile din municipiu, una singură (cea din Moniom) nu a primit autorizaţie de funcţionare, în rest toate au fost astăzi deschise şi sunt la parametrii normali.
Şi la Bocşa elevii au început acest an în şcoli renovate şi curate, plecând de la Liceul „Tata Oancea“ până la Şcoala Gimnazială din Măgura. Sigur, acolo anii de inactivitate şi lipsa investiţiilor până anul trecut îşi spune cuvântul, dar primarul Eugen Cismăneanţu a declarat renovarea şcolilor o prioritate a Primăriei Bocşa şi spune că, dacă şi echipa managerială din şcoli se străduieşte, nici o şcoală nu va mai arăta ca în secolul XIX.
Şi elevii de la „Mircea Eliade“ au avut astăzi parte de o premieră, pentru că de astăzi ei sunt elevii unui Colegiu Naţional, alături de fosta Şcoală 12 şi cea din Câlnic.
Ar mai fi de remarcat performanţa de a începe noul an şcolar cu toate nevoile clasei pregătitoare satisfăcute. „Anul trecut am întâmpinat dificultăţi cu pregătirea clasei, însă anul acesta s-au alocat bani şi toate clasele vor avea mobilier specific. Astfel, din bugetul de stat am primit suma de 127.000 lei, toate unităţile şcolare încheind contracte de achiziţionare a mobilierului”, a precizat pentru expressdebanat.ro prof. Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. În momentul de faţă, toate cadrele didactice care predau la clasa pregătitoare au urmat cursul de formare. Tocmai pentru că oamenii au considerat utilă această clasă, numărul elevilor a crescut. „Copiii înscrişi sunt peste cei de anul trecut. Aşadar, vor fi 182 clase pregătitoare pentru care s-au calificat 207 cadre didactice”, a mai adăugat, pentru sursa citată, inspectorul şcolar Ion Moatăr. Numărul elevilor înscrişi la clasa pregătitoare trece de 1.800 în judeţ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite