Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Un crater cu un diametru de 5 metri a apărut în curtea unei case din Anina

0
17 Mar 2013 19:56:46
Autor: Cristian Franţ
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii ISU la faţa locului FOTO ISU Semenic
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii ISU la faţa locului FOTO ISU Semenic

Un crater uriaş, cu un diametru de peste 5 metrii, a apărut în curtea unui localnic din oraşul Anina, judeţul Caraş-Severin. Omul nu a fost luat prin surprindere pentru că ştia că acolo fusese un canal de aspirare a aerului al fostei mine din Anina, canal închis şi betonat în anul 1953. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Anina cere acum sprijin guvernamental.

Un crater a apărut pe un teren proprietate privată în cartierul Unterisch (iunteriş pronunţia) din oraşul Anina, după ce un puţ de aeraj de la fosta exploatare minieră a cedat duminică din cauza precipitaţiilor abundente, sub formă de ploaie sau ninsoare, din ultima perioadă. Astfel, s-a creat un crater care are diametrul de peste opt metri şi o adâncime de circa 15 metri. Lângă gura suitorului de aeraj de la puţul 5, care a fost închis în 1953 şi mai apoi betonat, a avut loc o surpare laterală, care a produs acest gol. În opinia primarului Gheorghe Românu, care a fost şi director al Minei Aninia, această lucrare verticală nu a fost rambleiată la vreme. Asemenea zone sunt multe pe raza oraşului Anina şi au fost identificate şi prin Conversmin, societate ce aparţine de Ministerul Industriei. În momentul închiderii Minei de la Anina, în 2006, existau nouă kilometri de puţuri active şi aproximativ 28 kilometri de lucrări miniere orizontale susţine primarul Gheorghe Românu.
La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin. Aceştia susţin că în momentul de faţă nu există un pericol iminent, dar, în cazul în care nu se va interveni cu lucrări de rambleiere, vor fi afectate şi construcţiile din apropiere. „Fiind apel pe numărul unic pentru apel de urgenţă 112 o echipă a ISU Semenic s-a deplasat la faţa locului şi a declinat competenţa către Serviciul Voluntar şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Anina, care trebuie să înceapă întocmirea formalităţilor legale pentru remediera incidentului“ explică plt.maj. Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la sesizarea celui local, înaintează mai departe, spre Guvern, situaţia din teren şi propunerea pentru remediere, pentru ca Guvernul să aloce fondurile necesare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările