FOTO VIDEO Harpa Celtică în concert la Bocşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O îmbinare a muzicii de harpă celtică cu prelucrările folclorice ale marelui compozitor român Tiberiu Brediceanu au fost oferite publicului spectator din Bocşa

Harpa celtică, considerat instrumentul zeilor, este unul din cele mai vechi instrumente muzicale din lume. Celţii spun că harpa este capabilă de a emite trei melodii sacre: de emoţie şi tristeţe, de somn de vindecare şi de bucuria întoarcerii primăverii! 

O îmbinare a muzicii de harpă celtică cu prelucrările folclorice ale marelui compozitor român Tiberiu Brediceanu au fost oferite publicului spectator din Bocşa, marţi seară la Casa Orăşenească de Cultură în spectacolul: „Buna Vestire…Muzică Bună!” În concert au putut fi ascultaţi: Rozalia Pataki la harpă celtică. Absolventă a Facultăţii de Muzică din Timişoara şi membră a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, artista este originară din Bocşa. A mai interpretat prof. Geanina Cioclei, profesor de canto la Liceul de artă „Sabin Păutza” din Reşiţa şi prof. Cristian Curescu, profesor de pian la Liceul de artă „Sabin Păutza”.

În program au fost prezentate lucrări de: Henry Purcell, Sergiu Natra, Scalia Kanga, Carlos Salzedo, Yoke Wong, W. A. Mozart, G. F. Handel, Marţian Negrea, James Clarke, Richard Cleiderman, Leo Nissim şi bineînţeles Tiberiu Brediceanu.

Iubitorii muzicii bune au avut parte de un regal de harpă celtică, combinat cu prelucrări foclorice româneşti. „Suntem bucuroşi că am reuşit să organizăm acest eveniment de excepţie, să ne bucurăm împreună de această „vestire a muzicii bune” ne-a spus Ioan Liuţ,  directorul Casei Orăşeneşti de Cultură din Bocşa. Locuitorii spun că iniţiativa a fost una cu totul deosebită şi că aşteaptă ca şi pe viitor astfel de evenimente şi premiere să fie organizate la Casa de Cultură din Bocşa.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite