Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Sfântul Antonie de la Iezer a ajuns în cetatea Sfântului Gheorghe

1
12 May 2013 22:29:38
Autor: Cristian Franţ
Sfinteke moaşte au fost lăsate pentru închinare FOTO CRISTIAN FRANŢ
Sfinteke moaşte au fost lăsate pentru închinare FOTO CRISTIAN FRANŢ

Cu prilejul sărbătoririi hramului catedralei episcopale din Caransebeş au fost aduse spre închinare în Episcopia Caransebeşului, moaştele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Vâlcii, de către o delegaţie condusă de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Sfintele moaşte au fost întâmpinate la reşedinţa episcopală de Preasfinţitul Părinte Lucian după care au fost purtate în procesiune la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş de către de ierarhi, preoţi şi diaconi din localitate şi împrejurimi, şi foarte mulţi credincioşi bănăţeni. În continuare, a fost oficiată slujba Vecerniei cu litie de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înalpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, şi a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. De asemenea la slujbă au participat preoţi, elevi seminarişti şi studenţi teologi, maici precum şi un număr însemnat de credincioşi.

Sfintele odoare se vor alfa în Catedrala episcopală a Banatului Montan, până duminică seara, când vor fi depuse în paraclisul episcopal „Sfinţii Trei Ierarhi”, din incinta Centrului eparhial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cuore hombra
15.05.2013, 14:22:57

na fratilor, aveti liber la pupat moaste! Si daca afacerea merge, sunt convins ca popii o sa va mai aduca si moastele lui Sandokan, ale lu tata Patru din Tincova, ca sa aveti ce pupa

Modifică Setările