Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Isteria cărnii stricate din măcelăriile reşiţene

0
11 Jul 2011 09:29:01
Autor: adevarul

Descinderile care au avut loc la mai multe măcelării au scos la iveală probleme grave. Jumătate de tonă de carne alterată a fost găsită în Câlnic, la sediul social al unei firme care deţine mai multe măcelării din oraş.

Descinderile de săptămâna trecută au avut un puternic ecou în rândul reşiţenilor, care acum sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte calitatea produselor pe care le cumpără din măcelării. Cantitatea de carne alterată a fost găsită în cartierul Câlnic, acasă la Szombath Ştefan, administratorul măcelăriilor de la Victoria, de la Intim şi de pe Bulevardul Republicii. Casa bărbatului coincide şi cu sediul social al firmei, astfel că poliţiştii au descins în paralel la toate locaţiile acestuia.

Scuza administratorului

„Administratorii unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Reşiţa introduceau în cantităţi însemnate carcase de porc şi vită fără documente legale de provenienţă, fără aviz sanitar-veterinar şi de multe ori provenind de la animale moarte sau aflate în stare de putrefacţie”, a spus Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. În plus, şi inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au fost miraţi de ceea ce au putut să găsească şi au aplicat amenzi usturătoare.

„Am confiscat carne şi produse din carne în cantitate totală de 539 de kilograme. Unitatea a fost sancţionată cu suma de 2000 de lei”, a spus Dorin Imbrea, purtătorul de cuvânt al DSV. Szombath Ştefan, administratorul firmei, explică faptul că nu a avut nicio secundă intenţia să comercializeze aceste produse. „Carnea a fost retrasă de la vânzare din măcelării şi nu trebuia să urmărească sensul invers. Nu am distrus-o pentru că o dau la câini, mai lucrez cu Asociaţia Asociaţia Chinologică din Reşiţa şi am păstrat pentru câini carnea, plus că acasă mai aveam carnea pe care o primisem de la furnizori”, a spus Szombath Ştefan. Din surse apropiate anchetei, carnea era depozitată în vase din plastic, în soare, în curtea casei unde locuia producătorul. Alte 11 persoane sunt acuzate că ar fi adus carne din Ungaria, fără să consemneze undeva acest lucru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările