Liviu Munteanu a dat paraşutismul pe zootehnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Munteanu
Liviu Munteanu

După mai mulţi ani petrecuţi în armată, bărbatul s-a întors la dragostea lui pentru animale şi pământ. Pasionat de jurnalism, istorie şi animale, Liviu Munteanu este un tip foarte hotărât atunci când vine vorba de munca sa. Crescut în spiritul dreptăţii şi al onestităţii, Liviu a fost conştient că numai prin muncă visele lui pot lua o formă.

PROFIL
NĂSCUT. 6 martie 1973
EDUCAŢIE. Doctorand  în agronomie la Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Timişoara
FAMILIE. Căsătorit, un copil

„Atunci când a venit vorba să urmez cursurile unui liceu nu am stat prea mult pe gânduri. Am ales să merg la Liceul Agroindustrial din Cujmir, judeţul Mehedinţi. Pentru că vroiam mult mai mult de la mine. După terminarea liceului am decis să merg mai departe. Astfel, m-am înscris la Institutul Militar de Intendenţă şi Finanţe Sibiu“, povesteşte Liviu. 

Repartiţie la paraşutişti
Spune că regimul militar nu a constituit niciodată o problemă. Recunoaşte că nu i-a fost uşor atunci când a trebuit pentru prima dată să sară din avion, dar până la urmă totul s-a transformat chiar într-o pasiune. „Trei ani de zile mi-am desfăşurat activitatea la Paraşutişti, apoi m-am transferat la Artilerie antiaeriană, iar când s-au desfiinţat unităţile militare, am trecut la aviaţie. Nu pot să spun că a fost uşor, dar nevoia te împinge să faci şi lucruri extreme. Chiar îmi aduc aminte cu plăcere de acea perioadă şi poate într-un fel chiar îmi lipsesc acele lucruri. Vorbesc de disciplina şi chiar onoarea cu care se făceau unele lucruri“, spune Liviu Munteanu. Pentru că în timpul în care a lucrat în armată Liviu s-a ocupat cu evidenţa şi aprovizionarea alimentelor, dar şi a micilor ferme din cadrul Bazei 93 Aeriene Timişoara, s-a gândit că ar fi o provocare pentru el să continue studiile şi să devină şeful fermelor.

Zootehnie la nivel înalt
„Eram absolvent de liceu cu specific agroindustrial, aşa că m-am gândit să fac Facultatea de Zootehnie de la Timişoara. Din nefericire, restructurările din armată nu mi-au dat posibilitatea de a-mi atinge scopul. Cu toate acestea, după terminarea facultăţii, am ajuns directorul adjunct al Oficiului de Consultanţă Agricolă Caraş-Severin, iar în prezent sunt şeful serviciului de Elaborare, Implementare şi Evaluare Proiecte, Extensie, Consultanţă şi Promovare Forme Asociative“, mai spune Liviu.

Sfaturi pentru agricultori
Agricultorii şi crescătorii de animale din judeţ au mare nevoie de ajutor, dacă e să-l ascultăm pe Liviu Munteanu. Tocmai de aceea, Liviu realizează emisiuni la televiziunea locală pentru a adduce la cunoştinţa agricultorilor cele mai noi detalii din acest domeniu. „Cred că este o bună modalitate pentru a intra în contact cu oamenii. Noile norme pe care ei trebuie să le respecte şi mai ales sugestii şi idei pentru afaceri le găsesc în această emisiune care le este dedicată“, mai spune Liviu Munteanu.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de important este ca ţăranii să primească ajutor de la specialişti?
Este capital ca ţăranii să-şi lucreze pământul şi să-şi crească animalele sub îndrumarea specialistului. Rentabilitatea vine atunci când munca depusă este una eficientă.

De unde vine pasiunea pentru istorie?
În familia mea se citea revista „Magazin Istoric“, de prin anii ‘60, până mai acum câţiva ani, aşa că acestea au fost primele cărţi pe care le-am avut la în mână după ce am învăţat să citesc.

Ce-i place
„Îmi place ordinea, disciplina, competenţa, cinstea, traiul bun, oamenii de calitate, animalele, ştiinţa.”

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu slugă, obedient, nu-mi plac şefii incompetenţi şi inculţi, nu-mi place sărăcia, demagogia, promisiunile fără acoperire, minciuna, hoţia.”

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite