Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Prima femeie viceprimar la Reşiţa, venită de la catedră. „Nu mă pricep la politică, dar hai să facem ceva pentru oraş“

1
31 Oct 2020 11:41:37
Autor: Daniel Groza
FOTO resita.ro
FOTO resita.ro

În această săptămână, noii aleşi locali ai Reşiţei au depus jurământul şi au avut deja prima şedinţă. Cu această ocazie s-a înregistrat şi o premieră pentru oraşul de pe malurile Bârzavei.

Reşiţa are, pentru prima dată în istorie, un viceprimar femeie. Este vorba despre Mădălina Miruna Chiosa (39 de ani), profesoară, director adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan. 

Mădălina Chiosa a intrat în politică în 2016, la propunerea actualului primar Ioan Popa. "A fost un domeniu, care nu m-a interesat până atunci. Nici nu m-am gândit vreodată că o să ajung în politică. Dar prin 2016, m-a abordat actualul primar, domnul Popa, care mi-a spus că vrea în echipa lui oameni noi, care nu au mai făcut politică. Eu i-am spus că nu mă pricep la politică şi mi-a răspuns că nici el, dar m-a chemat să facem ceva pentru oraş şi aşa am acceptat. Asta pentru că toată lumea spunea despre Reşiţa că este un oraş mort şi nimeni nu îi dădea nicio şansă. Eu, însă, am făcut facultatea la Craiova, masterul la Timişoara şi tot timpul mi-am dorit să mă întorc acasă, la Reşiţa", povesteşte ea. 

În 2016, de pe lista PNL a ajuns consilier local, iar în acest mandat primarul Ioan Popa a venit cu nouă propunere, care a surprins-o.

"În 2020, înainte de alegeri, domnul primar a decis să păstreze echipa cu care a colaborat în primul mandat, cu excepţia persoanelor care nu au mai dorit pentru că s-au implicat în alte proiecte, dar majoritatea suntem aceiaşi. În 2016 am fost nouă consilieri, acum suntem 17 şi au venit şi oameni noi, care au venit alături de noi pentru că au văzut că se fac multe lucruri şi au vrut să se alăture. Propunerea pentru viceprimar a fost o surpriză. M-a sunat domnul Popa şi mi-a spus că o să mai avem un post de viceprimar şi mi-a spus că s-a gândit la mine", spune noul viceprimar.

Mădălina Chiosa spune că s-au făcut foarte multe lucruri în Reşiţa, însă, încă mai sunt multe nevoi.
"Am început multe proiecte şi oamenii au văzut şi au apreciat, de aceea ne-au şi votat aşa de mulţi. Ar fi fost păcat să nu continuăm ceea ce am început. E şi un sentiment de mândrie când vezi că oamenii apreciază munca pe care o depui", afirmă tânăra.

Noul viceprimar al Reşiţei crede că va colabora bine cu primarul Ioan Popa, chiar dacă acesta este un tip mai impetuos.

"Da, domnul primar este un tip mai vulcanic, aşa. Dar îi trece repede. O să fie un exerciţiu pentru mine. oricum eu, în cei patru ani m-am obişnuit să-i spun direct ceea ce am de spus, direct şi rapid, pentru că nu-i place să piardă timpul. M-am obişnuit să vin cu planul făcut, cum se spune. Dar sunt convinsă că vom colabora bine. Îmi place că sunt în echipa lui, pentru că a dovedit că face foarte multe lucruri bune", spune Mădălina Chiosa.

Prima femeie viceprimar din istoria Reşiţei spune că se va ocupa de învăţământ, în mandatul său, dar şi de alte proiecte care vor fi destinate tinerilor.

VĂ RECOMANDĂM ŞI:

VIDEO FOTO Saga româncei Simona Maierean, femeia ajunsă la comanda unui avion de transport strategic NATO

O româncă, prima femeie din Europa pilot într-un program de răspuns rapid al NATO


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cuore hombra
2.11.2020, 13:39:27

felicitari pentru numire si mult succes! Se vede in sfarsit ca cineva mica ceva in Resita; disperarea si resemnarea de pe chipurile oamenilor trebuie sa dispara

Modifică Setările