Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Primarul care şi-a pierdut mandatul din cauza unei semnături se retrage definitiv din politică

2
15 Jan 2021 15:58:21
Autor: Daniel Groza
Adrian Torma părăseşte scena politică, chiar dacă oameni l-au votat primar FOTO expressdebanat.ro
Adrian Torma părăseşte scena politică, chiar dacă oameni l-au votat primar FOTO expressdebanat.ro

Adrian Torma, primarul ales din Moldova Nouă, dar nevalidat, a aflat sentinţa care anulează alegerile în oraş şi îi blochează candidatura pentru un nou mandat.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a judecat apelul la decizia de suspendare a hotărârii Biroului Electoral Central de a anula alegerile la Moldova Nouă şi a decis să o repună în vigoare. Drept urmare, alegerile din septembrie nu mai sunt valabile, iar Adrian Torma pierde la "masa verde" mandatul de primar.
 
BEC a anulat în toamnă alegerile, după ce un cetăţean a contestat lista de candidaţi PSD-PRO România şi candidatura la funcţia de primar, pentru că Adrian Torma nu semnase aceste documente.
 

Torma nu a dorit să comenteze prea mult decizia ÎCCJ. A transmis doar un mesaj prin care anunţă că se încheie implicarea sa în politica locală şi le-a mulţumit celor care l-au sprijinit.

  "Astăzi se finalizează o etapă din excepţionala călătorie în jungla politicii locale, am trăit cei 4 ani de mandat la intensitate maximă şi primul cuvânt care îmi vine în minte este mulţumesc. Vă mulţumesc celor care aţi ales cu imina la alegerile din 2016 şi 2020. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. A fost o onoare să reprezint comunitatea mea, casa înaintaşilor mei, dar şi a copiilor mei. Le mulţumesc colegilor din primărie pentru îngăduinţa de care au dat dovada la ieşirile mele mai vulcanice, că au urcat în "roller coaster-ul" viziunii mele de a transforma din temelie oraşul nostru şi, cel mai important, pentru spiritul de echipă care a început să se închege în primărie....sa nu pierdeţi această stare.
 

Le mulţumesc instituţiilor care au finanţat proiectele noastre (ADR Vest, BRTC Timişoara, CNI, FRFS, etc.) pentru că au investit încredere în echipa primăriei care şi-a arătat voinţa de a accesa cât mai multe proiecte şi sper ca acele proiecte în curs de implementare să le vedem finalizate.

 Mulţumesc reprezentaţilor instituţiilor deconcentrate pentru modul elegant în care ne-au sprijinit să reparăm din greşelile trecutului. Mulţumesc în special familiei mele, ati fost fantastici susţinând acest demers aproape sinucigaş al meu de a mă dedica comunitaţii şi de mulţumi oraşului nostru pentru tot ce ne-a oferit", spune Adrian Torma.
 
Fostul primar le-a mulţumit ironic şi duşmanilor săi politici, transmiţându-le că ei sunt motivul pentru care România eşuează mereu.
 

„Mulţumesc colegilor de partide, PSD si PNL, care au fost de multe ori “lumina” mea in hăţişul “junglei” politice.  Trebuie să mulţumesc gibonilor, şacalilor, gongilor, şerpilor veninoşi fără de care îmi era greu să înţeleg de ce România eşuează continuu de milenii şi mai concret în epoca modernă", arată Torma.

Adrian Torma se va reîntoarce în mediul de afaceri, unde împreună cu fratele său deţine o firmă care a dezvoltat mai multe magazine în ultimii ani. Biroul Electoral Central va decide, în zilele următoare, o dată la care vor avea loc alegerile la Moldova Nouă.
 
Vă recomandăm şi:
 
Haos la Moldova Nouă. Alegerile locale nu se mai repetă duminică după ce instanţa a suspendat decizia BEC
 
Primar eliminat din cursa pentru un nou mandat de un cetăţean supărat: „Domn’ primar, mi-ai tăiat dudul“ VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
15.01.2021, 16:41:38

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
15.01.2021, 16:52:36

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările