Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Produsele lactate pun în pericol viața cărășenilor. Inspectorii OPC au dat amenzi de zeci de mii de lei

0
17 Jun 2011 13:28:52
Autor: adevarul
Rafturile cu produse lactate vor fi în vizorul inspectorilor OPC şi în următoarea perioadă
Rafturile cu produse lactate vor fi în vizorul inspectorilor OPC şi în următoarea perioadă

Din cauza sesizărilor pe care le-au primit la sediul agenției, inspectorii de la OPC au dat startul unor ample acțiuni de control pe piața produselor lactate. Jumătate dintre agenții economici verificați au fost sancționați, iar restul au primit avertismente că s-au jucat cu sănătatea oamenilor.

Încă de la începutul acestei luni, inspectorii de la OPC au început să verifice unitățile care produc și procesează lapte. Rezultatele au arătat indisciplină la operatorii economici, care au sfidat legea la cel mai înal nivel. 

“Am desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a  laptelui de consum, a produselor lactate, a untului, a brânzeturilor”, a spus directorul CJPC, Cristian Angyal. 

Amenzi de mii de lei
În  Caraş-Severin au fost verificaţi 20 operatori economici. “Au fost depistate produse cu abateri în cantitate de 89,60 Kg, dispunandu-se oprirea temporară de la comercializare a unei cantităţi de 16 Kg cu o valoare totală de 240 lei, şi totodată s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de 8,605 Kg cu o valoare totală de 311,7 lei “, a adăugat inspectorul CJPC. 

Cu ocazia acestei acţiuni de control au fost verificaţi un număr de 20 de operatori economici,  iar 10 dintre aceștia au luat amenzi în valoare totală de 18.000 lei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările