Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Pui de zimbru născut în captivitate. Este cel de-al treilea zimbru fătat, în ultimii patru ani, la Grădina Zoo din Reşiţa

0
24 Jul 2019 14:39:52
Autor: Daniel Groza
FOTO Zoo Reşiţa
FOTO Zoo Reşiţa

Angajaţii Grădinii Zoo din Reşiţa au un nou motiv de bucurie. Familia zimbrilor Roti şi Rova au un nou pui, o femelă, botezată de angajaţi Romina.

Este cel de-a treilea zimbru fătat în captivitate, în ultimi ani, la Grădina Zoo “Ion Crişan”.

“În patru ani de zile avem deja trei pui. Doi masculi şi o femelă, cea de anul acesta. Noi am botezat-o Romina. A fost fătată în urmă cu o săptămână şi a fost într-o perioadă de carantină, ca să nu o agite pe mamă vizitatorii. Acum e în regulă, e în ţarc, o pot vedea, este sănătoasă, se plimbă se joacă şi ne bucurăm de ea. Clinic e perfect sănătoasă”, a declarat Gabi Stanuca, directorul Zoo Reşiţa.

Tot în urmă aproximativ o săptămână, la Grădina Zoo din Reşiţa au venit pe lume doi pui de lopătari albi, care sunt la fel de sănătoşi. Aceştia sunt mai sensibili şi se află încă în perioada de carantină.

Măgarul alb de Baraoc, atracţia de la Zoo Reşiţa

Măgarii albi de Baroc sunt extrem de rari în lume. În Europa sunt 14 exemplare, iar la nivel global mai trăiesc 288 de exemplare. Masculul Iduş şi femela Amadeus, care trăiesc la Reşiţa au şi ei un pui. Este tot o femelă, botezată Ica, care însă a fost fătată anul trecut.

Grădina din Reşiţa este una dintre cele mai dotate din ţară. Conform reprezentanţiilor acesteia, numărul de vizitatori este mereu în creştere, recordul fiind 1.300 de oameni într-o singură zi. Zoo Reşiţa poate fi vizitată, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00, cu ultima intrare la 16.30.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările