Surplus de revoluţionari în Caraş-Severin! Prefectul Octavian Țunea vrea să îl elimine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de revoluţionari din Caraş se modifică în fiecare an, iar acum au apărut şi liste cu falşi participanţi la evenimente. Ultimul număr făcut public în ce priveşte participanţii la Revoluţie a crescut în Caraş-Severin la 500, după ce la începutul anului trecut cifra vehiculată depăşea cu puţin 400.

Prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a sesizat schimbările de peste noapte şi este convins că autorităţile statului trebuie să facă dreptate. „De trei ani sunt prefect, dar lista se tot modifică. Am fost consternat când am văzut ultimul număr care mi-a fost prezentat: 507. Avem revoluţionari chiar şi în Biniş sau Măru, ori ştim cu toţii ce fel de revoluţie a fost în judeţ”, a precizat prefectul Octavian Ţunea.


Acesta povesteşte că în urmă cu o lună ar fi primit o listă cu 143 de revoluţionari, recunoscuţi doar de o parte dintre asociaţiile din Caraş-Severin. Reprezentantul Guvernului în teritoriu crede că ar trebui să se stabilească cu claritate cine a fost şi cine nu a fost revoluţionar.


Ce spun revoluţionarii


„Trebuie înfiinţate comisii care să analizeze fiecare dosar în parte. Este dificil să îţi pierzi deodată toate drepturile pe care le-ai avut, din cauză că se eliberează dosare pe bandă rulantă. Din ceea ce ştiu eu, în 2008 a crescut cel mai mult numărul, în preajma alegerilor”, a spus Octavian Ţunea. Preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din Revoluţie Reşiţa, Dumitru Alexa, care nu se regăseşte pe lista celor 143 de revoluţionari adevăraţi, vine cu explicaţii. „Lista aceea nu este una oficială. Eu sunt şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional, ceea ce nu le prea convine unora din Reşiţa, care lansează astfel de zvonuri. Până nu verificăm la sânge toate dosarele, nu ne putem pronunţa. Ştiu că sunt falşi revoluţionari, dar până nu sunt confirmaţi după o analiză la sânge a dosarelor, nu putem lansa niciun nume”, a spus Dumitru Alexa, preşedintele ALRD. În ce priveşte revoluţionarii de la Măru şi Biniş, acesta a explicat că Revoluţia din decembrie 1989 i-a prins la Timişoara sau în alte oraşe din ţară, iar apoi şi-au schimbat domiciliul.
„Risc să mă dea în judecată dacă eu fac publice nume de falşi revoluţionari, fără ca o comisie specializată să le analizeze dosarul”, a mai adăugat Dumitru Alexa.

Sunt şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional, ceea ce nu le convine unora din Reşiţa
Dumitru Alexa, preşedinte ALRD

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite