Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Tablete şi laptopuri pentru toţi elevii din oraş. Achiziţia uriaşă pe care o pregăteşte un primar din Banat

2
29 Oct 2020 16:07:07
Autor: Daniel Groza
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Reşiţa face paşi importanţi pentru digitalizarea totală a învăţământului din licee şi şcolile gimnaziale din localitate.

Primarul Ioan Popa a solicitat şi a primit aprobarea Consiliului local Reşiţa pentru demararea unui proiect privind achiziţia a mii de tablete, laptopuri, table electronice şi instalaţii IT interactive de transmitere a cursurilor online. Întregul proiect are o valoare de aproximativ trei milioane de euro.

Primăria Reşiţa a cumpărat deja în această primăvară, din bugetul local, peste 600 de tablete care au fost distribuite elevilor care nu aveau posibilitatea să participe la cursurile online.

„Este un proiect extrem de ambiţios, un proiect frumos, care sunt convins că va avea succes. Vorbim de aproape 7.000 de tablete, vorbim de peste 600 de laptopuri, iar acele sisteme de interacţiune între profesori şi elevi vor ajuta foarte mult în şcoala online. Este un proiect pe care sunt convins că îl vom câştiga. Reşiţa are aproximativ 12.000 de elevi, deci prin acest proiect asigurăm undeva la 60% din necesar”, a precizat primarul Ioan Popa.
 
În acelaşi proiect sunt cuprinse şi 245 de sisteme interactive şi table electronice.
 
Ioan Popa spune că proiectul este întocmit şi va fi depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Prioritatea de investiţii 2c. – Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate Obiectiv Specific OS 2.4 – Creşterea gradului de utilizare a Internetului Acţiunea 2.3.3 – Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.
 
VĂ RECOMANDĂM ŞI:
 
Iohannis, despre tabletele pentru elevi: Au început achiziţiile.
 
Consiliul Naţional al Elevilor: 800.000 de elevi nu au conexiune la internet

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
29.10.2020, 16:20:42

""este un proiect frumos"" la atat se poate rezuma creierul unui primar din Romania !!! FRUMOS !!! Nu pe baza de analize, de necesitate, nu, sa fie FRUMOS !!! Adica sa fie frumos pe bani publici, care nici macar nu sunt produsi in Resita, sunt cersiti de la bugetul de stat. De ce? Simplu, ca brainless-ul de primar, nu a fost in stare sa faca ceva pe bani frumosi de la UE, sa genereze profituri pentru oras, sa fie Oradea, sa fie Cluj. NOOOOOOOO, in Resita nu se poate decat FRUMOS, nu se poate Oradea. DE CE? DE FRUMOS !!! FRUMOS ESTE PARANDARATUL nea primare, ce gluma de fecale !!!

Alexandru Preda
29.10.2020, 16:49:14

Fostul primar al sectorului 1,dl Tudorache, a dotat excelent școlile din sectorul 1,în plus au primit tablete și elevii, și profesorii. Și nu a scris la ziar... Sa vedem ce va face tanti Clothilde.

Modifică Setările