Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

Tuberculoză într-o şcoală din Reşiţa. Patru copii sunt trimişi la investigaţii suplimentare

0
19 Sep 2016 12:20:32
Autor: Daniel Groza
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Părinţii elevilor clasei a cincea de la Şcoala nr.6 “Mihai Peia”din Reşiţa sunt speriaţi că şi copiii lor ar putea să se îmbolnăvească, după ce unul dintre elevi a fost descoperit cu această boală.

După ancheta făcută de DSP, s-a constat că încă patru copii au dezvoltat o reacţie hiperalergică. “Copilul bolnav a venit negativ, adică neinfecţios. Cu alte cuvinte, nu transmite boala şi a primit o adeverinţă de integrare în colectivitate pentru că nu avea de ce să i se interzică accesul la învăţământ. S-a început ancheta epidemiologică, s-au trimis copiii la testări şi la câţiva a ieşit o reacţie hiperalergică, care se întâmplă în mod frecvent  şi nu presupune că au dezvoltat în mod automat o infecţie de tip TBC, dar au fost trimişi la investigaţii suplimentare la Timişoara, de unde aşteptăm raportul. Nu avem temei de a ne îngrijora în momentul de faţă”, a declarat pentru Adevărul, Dragoş Luca, şeful DSP Caraş-Severin.

Tuberculoza este o boală infecto-contagioasă, cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Reprezintă o cauza majoră de deces în întreaga lume şi o importantă problema de sănătate publică. Se transmite pe cale aeriană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările