Turiştii care vizitează Banatul Montan pot afla prin intermediul unei aplicaţii care sunt obiectivele pe care le pot vizita şi traseele pe care le pot parcurge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicatia are un meniu simplu si poate fi accesată de pe smartphone sau de pe computer
Aplicatia are un meniu simplu si poate fi accesată de pe smartphone sau de pe computer

Un tânăr din Reşiţa, absolvent al Universităţii Politehnice din Timişoara, pasionat de mountanbike şi turism a construit o aplicaţie pentru smartphone, care să identifice cele mai importante obiective turistice din Banatul Montan.


Georgian Popovici spune că aplicaţia https://app.banatul-montan.ro/, care poate fi accesată momentant doar prin Google Crome, poate deveni cea mai importantă unealtă pentru un turist. Pe lângă obiectivele din zonă, aplicaţia prezintă şi peste 100 de trasee pedestre şi 50 de trasee cicloturistice.

“Eu am făcut nouă ani de mountain bike de performanţă. Mergeam la concursuri prin ţară şi mă atrenam în toată zona Banatului şi automat s-a născut o pasiune foarte mare pentru natură. E ca un drog, un microb pe care l-ai luat şi nu mai poţi scăpa de el. Ideea a fost cum putem să progresăm în dezvoltarea şi promovarea turismului din zonă. Şi m-am gândit, hai să le dăm oamenilor tot ce au nevoie, toate informaţiile, traseele pedestre, trasee pentru biciclete, pentru autoturisme, obiectivele importante, unde sunt şi ce trebuie să ştie despre ele, cam asta a fost ideea când am început să facem aplicaţia”, povesteşte Georgian.

Orice turist care ajunge la Cascada Bigăr, de exemplu, poate intra în aplicaţia lui Georgian şi poate afla care sunt cele mai apropiate obiective turistice şi cele mai importante date despre ele.

“Dacă eşti într-o anumită zonă, intri cu ajutorul telefonului pe aplicaţie şi ai mai multe posibilităţi. Fie dai click pe obiectivele care îţi apar în zonă, fie intri in meniu si ai obiectivele prezentate pe zone turistice, pe trasee şi de acolo îţi alegi ce doreşti, în funcţie de locul în care te afli”, descrie Georgian modul în care funcţionează aplicaţia. Pentru trasele pedestre sau ciclistice se poate afla tipul traseului, distanţa, timpul, cât e de urcat sau de coborât etc.

Georgian Popovici spune că aplicaţia poate fi dezvoltată oricând la nivel naţional. “Planul meu e să o dezvolt şi să o fac accesibilă în limba română, engleză şi germană. Şi asta vreau până în primăvară. Aplicaţia este accesibilă şi de pe telefon şi de pe calculator. Ceea ce am făcut eu, pentru zona asta, se poate face pentru restul ţării. Se adaugă alte obiective din alte zone”, spune tânărul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite