Un primar din România vrea să aducă serverele Amazon şi Facebook în parcul industrial din oraşul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluster de computere grup supercomputer servere FOTO Shutterstock

Consiliul Local Reşiţa a aprobat propunerea primarului Ioan Popa ca municipalitatea să se asocieze cu ARIES - Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software în vederea realizării proiectului „Platforme de testare pentru cybersecurity şi tehnologii de cloud”.

A fost aprobată concesionarea unei suprafeţe de 12.782 mp în Parcul Industrial către Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software, filiala Timişoara, în vedere construirii unei hale din fonduri europene nerambursabile pentru  realizarea respectivului proiect.

Primarul Ioan Popa spune că acest proiect este începutul unei colaborări care pune oraşul de pe Bârzava pe harta IT-ului din România. Edilul susţine că, pentru început, nu vor fi foarte multe locuri de muncă create, însă avantajul este că vor fi foarte bine plătite.

"Am intrat în această asociaţie, parteneri cu Politehnica din Timişoara şi câteva companii multinaţionale. Noi am intrat în această asociere şi punem la dispoziţie un teren din parcul industrial, pentru realizarea unei hale, o clădire. În prima fază, investiţia se referă la un centru de baze de date. Avem avantajele că dispunem de o conexiune de internet foarte bună în zonă şi de energie electrică de mare putere, pentru că e nevoie de răcirea serverelor. Vor fi, pentru început, undeva la 80-100 de locuri de muncă pentru IT-işti. Nu sunt multe, dar sunt locuri de muncă bine plătite, de care aveam nevoie", a declarat Popa.

Conform edilului reşiţean, parcul industrial beneficiază de avantajul de a avea o staţie de 20.000 de kilovolţi în apropiere, care deservea industria din Mociur. Ioan Popa a mai spus că vrea să transforme zona într-o “pădure de servere care pot găzdui site-uri gen Amazon, Google, Facebook, Instagram şi aşa mai departe”.

Primarul Ioan Popa este convins că acesta este doar începutul în acest domeniu şi că, în curând, Reşiţa va atrage şi alte investiţii de acest gen, care vor pune oraşul pe harta IT-ului din România.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Servere ONU, atacate de hackeri care au folosit IP-uri din România. Acţiunea ar fi fost orchestrată de o grupare susţinută de un stat

STS vrea să cumpere servere în valoare de peste 5,4 milioane euro

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite