Vinul care combate anemia şi te ajută să-ţi întăreşti organismul. Reţeta celui mai exotic produs alcoolic, excelent pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nucile sau consumul produselor ce conţin nuci contribuie la întărirea vaselor de sânge, la prevenirea atacului de cord şi a tulburărilor de ritm cardiac.

Virginia Faur, doctor şi cercetător ştiinţific din Banat, spune că nuca este cel mai bun doctor de inimă; consumul produselor ce conţin nuci contribuie la întărirea vaselor de sânge, la prevenirea atacului de cord şi a tulburărilor de ritm cardiac.

Faur spune că nucile conţin susbstanţe care ne ajută să ne menţinem sănătatea. “Conţin melatonină, care oferă un somn sănătos, dacă sunt consumate înainte de culcare, conţin biotină, care întăreşte firul de păr şi asigură protecţia împotriva căderii părului, vitamina E, ce protejează membranele celulare şi dă strălucire pielii, conţin magneziu, care asigură sănătatea sistemului digestiv, nervos şi cardiovascular, conţin antioxidanţi – care anulează efectele negative ale radicalilor liberi, menţinând astfel corpul tânăr, conţin acizi graşi omega-3 care luptă împotriva colesterolului rău (LDL), previn depunerea plăcilor de grăsime pe artere şi sunt antiinflamatori, favorizează drenajul limfei, fiind un ajutor preţios în scrofuloză, stări precanceroase, diabet tip II, au efect şi în tratarea minţii, stimulează memoria şi este utilă celor care depun efort intelectual intens (mai ales în perioada examenelor), are efect în astenie, întârzieri de creştere – datorită conţinutului de zinc. Datorită vitaminei B1, asigură funcţionarea normală a musculaturii şi a sistemului nervos. Creierului îi plac nucile, ele fiind implicate şi în procesele de transmitere neuromusculară”, declară Virginia Faur, care recomandă consumul produselor ce conţin nuci contribuie la  întărirea vaselor de sânge, la prevenirea atacului de cord şi a tulburărilor de ritm cardiac.

Cercetătoarea din Banat are o reţetă de vin din nuci care combate anemia şi ajută la întărirea organismului. Consumat moderat vinul de nuci asigură o sănătate de fier.

Ingrediente:

  • 150 g miez de nucă
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 10 cuişoare
  • 300 ml ţuică de casă (sau votcă)
  • 1 litru vin roşu cinstit, curat, de casă dacă se poate


Mod de preparare:

  • Se macină grosier miezul de nucă şi cuişoarele şi se pun într-un borcan de sticlă. Se adaugă şi scorţişoara.
  • Se adaugă apoi ţuica (sau votca) şi se lasă la macerat 1 lună.
  • Se strecoară şi se adaugă vinul roşu.


Cum se consumă

Se consumă 50 ml/zi. Acest preparat îţi va da putere şi îţi va întări organismul. Evident, nu trebuie să-l consumi în exces.

          

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite