Reşiţa

articolul anterior articolul urmator

„Zâmbete“ de la voluntarii cărășeni pentru micuţii de la Pediatrie

0
5 Dec 2010 14:21:58
Autor: adevarul
Ileana Braşovean şi nepoata ei Daniela sunt încântate de iniţiativa de la Pediatrie
Ileana Braşovean şi nepoata ei Daniela sunt încântate de iniţiativa de la Pediatrie

Proiectul „Împreună pentru fiecare“, în valoare de 50.000 de lei, a schimbat radical secţia de la Judeţean. Echipe de voluntari ai ONG-urilor din Reşiţa au reuşit să finalizeze proiectul destinat Sectiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean.

Cu ajutorul tinerilor voluntari şi al oamenilor cu suflet mare au fost pictate şi zugravite nouă saloane, două rezerve, o sală de tratament şi o sală de mese. Fiecare salon are o temă bine stabilită, iar micuţii internaţi se bucură de fiecare dată când privesc pereţii camerei în care îşi primesc tratamentul zilnic.

Ileana Braşoveanu, de 57 de ani, bunica Danielei, spune că micuţa în vârstă de patru ani este încântată de picturile de pe pereţii salonului. „Chiar din prima zi în care am venit aici, nepoata mea a fost impresionată. Cred că este cel mai frumos lucru care le mai distrage atenţia celor mici. Daniela a fost internată pentru o răceală cu complicaţii, dar mă bucur că mediul o ajută să uite de boală“, a spus Ileana Braşoveanu.

ONG-urile reşiţene

Valoarea proiectului este pe aproape 50.000 de lei. „Proiectul nostru contribuie, pe de o parte, la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar, pe de altă parte, la îmbunătăţirea ambientului în care se oferă servicii medicale copiilor”, a declarat Doina Lupulovici, unul dintre membrii fondatori al Asociaţiei Nevo Parudimos, care a coordonat proiectul.

Cristina Ghiţiu a lucrat, alături de alţi tineri, la decorarea pereţilor. „E unul dintre proiectele importante la care am participat, iar simpla idee de a putea face ceva pentru comunitate mi-a făcut munca mult mai uşoară“, a spus Cristina Ghiţiu. Managerul Spitalului Judeţean spune că tinerii reşiţeni au făcut o treabă excelentă, iar rezultatele sunt admirate de fiecare pacient. „Proiectul a început în luna august. Modernizarea a îmbunătăţit radical condiţiile de spitalizare şi tratament ale secţiei”, a spus Dumitru Secăşan, managerul spitalului reşiţean.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările