Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

"Şcoala Altfel”: Elevii de la Eminescu şi Liceul Reformat au vizitat Penitenciarul

0
9 Apr 2014 17:40:54
Autor: Cristina Cîcău
Acţiunea face parte din cadrul programului "Şcoala Altfel"    FOTO  arhivă
Acţiunea face parte din cadrul programului "Şcoala Altfel"    FOTO  arhivă

Profitând de săptămâna altfel, elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi ai Liceului Reformat au vizitat Penitenciarul Satu Mare unde le-au fost prezentate de către personalul instituţiei sectorul de vizită, capela unităţii, cluburile în care se desfăşoară activităţile educaţionale, sala de sport, camera intimă şi camere de deţinere.

În 8 şi 9 aprilie, în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” şi ai Liceului Reformat Satu Mare au fost primiţi de către personalul din sectorul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare.

Elevii, au avut posibilitatea să viziteze sectorul vizită, capela unităţii, cluburile în care se desfăşoară activităţile educaţionale, sala de sport, camera intimă şi camere de deţinere.

Pe parcursul activităţii elevii au adresat o serie de întrebări legate de modalitatea de acordare a vizitei, regimurile de executare a pedepsei,  programul zilnic al unei persoane condamnate, modalitatea de luare a legăturii cu aparţinătorii.

Prin intermediul acestei activităţi elevii au avut posibilitatea de a cunoaşte elemente specifice vieţii de detenţie şi de a  se informa  asupra aspectelor legislative referitoare la infractionalitate si constientizarea consecintelor pe care le implicã aceasta-Raluca Dimulescu, purtător de cuvânt.

Vă recomandăm şi

Elevii din Sectorul 6 al Capitalei plantează copaci în cadrul programului „Şcoala Altfel“

“Şcoala altfel” la Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ”

FOTO Poliţiştii rutieri şi proiectul "Şcoala altfel". Un accident cu victime, lecţie demonstrativă pentru 250 de elevi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii