Cum să îţi alegi muzica la nuntă pentru a nu cheltui tot darul de căsătorie pe servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nunţile mai pretenţioase invitaţii sunt primiti în sala pe fundalul sonor asigurat de un cvartet - foto: e-cultura.ro
La nunţile mai pretenţioase invitaţii sunt primiti în sala pe fundalul sonor asigurat de un cvartet - foto: e-cultura.ro

În anumite zone din ţară nunţile ajung chiar la 1.000 de invitaţi, ceea ce le permite mirilor să contracteze la nuntă chiar şi trei formaţii.

Se spune despre o nuntă că este de succes dacă sunt întrunite concomitent trei elemente: mâncare, muzică şi dispoziţia mirilor, aceasta din urmă fiind motorul pentru dispoziţia celor din jur. 

Dar şi dispoziţia invitaţilor şi a mirilor este condiţionată de muzică şi de cât de mult aceasta reuşeşte să împace gusturile tuturor celor prezenţi. Alegerea muzicii la nuntă nu este o sarcină uşoară, care se ia rapid, cei mai mulţi miri documentându-se şi consultându-se cu alte perechi care au făcut deja nunţi, pentru a alege cine să le întreţină atmosfera la nuntă. 

„Principalul aspect după care se face alegerea pentru muzica de la nuntă este cel financiar. Vorbim din start despre nunţi plătite de părinţi, acolo unde poţi avea ce muzică, ce formaţie sau ce Dj îţi doreşti, şi nunţi care suportă costurile din darul de nuntă. Aici se diversifică problema, cel puţin pe partea aceasta de nord-vestul ţării”, afirmă Cristina Nemeş, organizator de evenimente din Satu Mare. 

Diferenţa de preţ dintre un Dj, chiar şi unul de top, şi o formaţie este extrem de mare, iar în cazul nunţilor unde costurile sunt suportate din darul de nuntă, această diferenţă poate fi chiar banii cu care ar putea rămâne tinerii însurăţei. 

„La o astfel de nuntă, când recomandăm muzică viitorilor miri ne bazăm pe numărul de persoane. O nuntă până în 150 de persoane e greu să susţină financiar o formaţie, pentru că vorbim de costuri cu o formaţie medie de la 2.000-2.500 de euro în sus şi ajungem până la 5.000 dacă vrem pe cineva mai cunoscut. În schimb la aceste nunţi recomandăm un Dj, care se duce ca preţ până undeva la 500 de euro, dacă nu e ceva vedetă recunoscută internaţional, chiar şi român. Dacă nunta trece de 200 de persoane, deja se poate susţine o formaţie din punct de vedere financiar, astfel încât mirii să nu îşi cheltuie tot darul de nuntă pe costurile acesteia. Dacă e o nuntă şi mai mare, cum se întâlnesc destule la noi în judeţul Satu Mare, cu 300-400 de persoane, atunci poate să fie chiar şi o formaţie, şi un DJ”, mai afirmă organizatoarea de evenimente. 

La nunţile mai numeroase ca număr de invitaţi sau acolo unde părinţii susţin integral sau parţial costurile unei nunţi se obişnuieşte ca la intrarea musafirilor ambianţa să fie creată de un cvartet, ceea ce presupune costuri de câteva sute de euro pentru una, maxim două ore. 

În zona Satu Mare nu de puţine ori la nunţile care ating chiar şi 1.000 de persoane se obişnuieşte să se aducă două sau chiar trei formaţii, pentru a acoperi gusturile muzicale a tuturor celor prezenţi. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite