Cum funcţionează gemoterapia. Tratatmentul homeopat cu sevă de mesteacăn este conceput să regenereze organismul la început de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugurii sau mlădiţele sunt propunerile medicilor homeopaţi pentru tratarea asteniei de primăvară şi alte cure de detoxifiere.

Gemoterapia utilizează diferite ţesuturi vegetale embrionare, precum mugurii, mlădiţele sau seva, în tratarea unor afecţiuni de sezon, dar şi pentru ajutorarea organismului care tot acum îşi intensifică funcţiile de detoxifiere pentru a face faţă unui nou ciclu biologic. Primăvara este un anotimp solicitant, spun speciliaştii, de tranziţie de la bioritmul de iarnă la cel de vară, cu caracteristici foarte diferite. 

"Gemoterapia propune o schemă profilactică de detoxifiere şi combatere a asteniei de primăvară, pentru o perioadă de 4 săptămâni cu următoarele produse: extract din mlădiţe de rozmarin 2 ml asociat cu extract din sevă de mesteacăn 2 ml dimineaţa, extract din muguri de stejar 2ml la prânz şi extract din sevă de mesteacăn 2 ml seara", explică medicul homeopat Szatmari AnaMaria, de la Clinica "Sfântul Anton" din municipiul Satu Mare. 

Medicii homopaţi susţin că extractul din sevă de mesteacăn purifică şi regenerează organismul, determină stimularea arderii grăsimilor, este un puternic detoxifiant prin eliminarea acidului uric a ureei şi a altor cataboliţi, creşte mobilitatea articulaţiilor, reduce nivelul de colesterol şi redă supleţea pielii şi părului. De asemenea, este un bun "pansament" la nivelul gurii în caz de afte şi candidoze bucale şi la nivelul stomacului eliminând mirosul neplăcut din gură. Ideal ar fi ca să ţinem o cură de patru săptămâni, cel puţin o dată pe an cu acest extract din sevă de mesteacăn. 

Tratarea asteniei de primăvară

După o perioadă în care se consumă preponderent alimente conservate, este posibilă o stare de slăbiciune fizică, de oboseală permanentă şi nejustificată, precum şi cu dureri de cap şi cu dificultăţi de concentrare. Toate aceste stări definesc astenia de primăvară, care, în opinia medicilor, este consecinţa ieşirii din hibernare şi a efortului de adaptare a organismului la noile condiţii de viaţă, iar pentru persoanele cu un temperament melancolic sau coleric, schimbarea de sezon poate să declanşeze o tulburare depresiv-anxioasă care, ignorată, riscă să se transforme într-o depresie.

"Extractul din muguri de stejar este antiastenicul şi revitalizantul recomandat în astenia de primăvară, cu efecte benefice şi în astenia sexuală. Stimulează peristaltismul intestinal, completând cura de detoxifiere. Se recomandă cure de patru săptămâni, inclusiv şcolarilor obosiţi, asociat cu extractul din seminţe de mesteacăn", explică medicul homeopat.  

De asemnea, la început de primăvară este indicat să luăm în considerare şi extractul de orz verde deoarece conţine vitamine din grupul B, vitamina E, vitamina C, precum şi săruri minerale de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide şi clorofilă. Ceea ce l-a făcut însă “celebru” este  faptul că, până în prezent, reprezintă cea mai bogată sursă de superoxid dismutază (SOD), enzimă care intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizează îmbătrânirea celulelor şi apariţia bolilor.

"Extractul de orz verde este unul dintre produsele cele mai bogate în constituenţi nutritivi necesari organismului uman. Aduce un plus de proteine, vitamine, minerale şi enzime. Încetineşte procesele de îmbâtrânire prin efectul antioxidant,reglează metabolismul, protejează organismul de radiaţiile electro-magnetice,radiaţiile solare, UV, poluare " , spune medicul Szatmari Anamaria. 

Vă mai recomandăm: 

Terapia cu muguri te salvează de răceli

Leacurile bunicilor contra hemoroizilor. Ce miracole poate face untişorul, planta din medicina naturistă puţin exploatată

Terapii miraculoase cu gutui, bombe cu vitamine: au efect antiseptic şi analgezic şi sunt aliatul perfect în curele de slăbire

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite