Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

FOTO Vizită de patru zile. Principele Nicoale a servit la Negreşti Oaş tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai

0
9 Apr 2014 20:30:48
Autor: Cristina Cîcău
Principele Nicolae îşi va finaliza vizita joi, 10 aprilie, printr-o îîntâlnire cu mediul de afaceri
Principele Nicolae îşi va finaliza vizita joi, 10 aprilie, printr-o îîntâlnire cu mediul de afaceri

În perioada 7-10 aprilie 2014 Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României efectuează o vizită în judeţul Satu Mare. În primele trei zile petrecute pe meleagurile Sătmarului, Principelui i-au fost prezentate câteva obiective turistice dar şi tradiţiile din Ţara Oaşului, unde a servit tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai.

Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României a venit luni la Satu Mare aterizănd pe Aeroportul Internaţional Satu Mare. Luni a vizitat Colegiul Naţional Doamna Stanca, un liceu de elită a judeţului, unde, Alteţa Sa a fost primit de elevii instituţiei de învăţământ îmbrăcaţi în port tradiţional cu pâine şi sare. A vizitat câteva săli de clasă şi i-a fost pregătit un scurt moment artistic. 

Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu prefectul judeţului Satu Mare Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, directorul CJPCCT Felician Pop care i-au prezentat judeţul Satu Mare, clădirea Palatului Administrativ şi au evocat amintiri despre întâlnirea cu regele Mihai I. Seara de luni a mai cuprins un concert la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, unde Alteţa Sa s-a delectat cu un program oferit de Trio Consonantia.          

Marţi programul a început cu o vizită la Turnul Pompierilor de unde Principele Nicolae a putut vedea tot oraşul. Programul a continuat cu vizitarea Castelului Karoly din municipiul Carei, a criptei familiei Karoly din  localitatea Căpleni şi s-a încheiat în localitatea Ianculeşti, în Ţara Moţilor, unde Principele a stat de vorbă cu oamenii, s-a bucurat de programul artistic şi a servit plăcinte moţeşti.

Miercuri, ASR Nicolae a vizitat Palatul Episcopal Romano-Catolic, Biserica Ordotoxă „Adormirea Maicii Domnului” şi a plecat la Negreşti Oaş pentru a vedea portul şi tradiţiile din Ţara Oaşului. A servit tradiţionalele boace şi pită de mălai, a urmărit spectacolul artistic şi a stat de vorbă cu meşterii populari.

Principele Nicolae îşi continuă vizita joi, 10 aprilie, participând la o întâlnire cu mediul de afaceri ce va avea loc la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare – intitulat „Calitatea mediului de afaceri şi creşterea economică”.

Vă recomandăm şi

Principele Nicolae vizitează Satu Mare

Principele Radu: „Părinţii voştri aveau la căpătâiul patului nu un telefon sau Ipad, ci o carte”. ASR s-a întâlnit cu prichindeii la doi paşi de o căprioară

Principele Radu al României, prezent marţi la Bistriţa

Principesa Moştenitoare va decora, în numele Majestăţii Sale Regelui, personalităţi din România, Elveţia, Marea Britanie, Franţa şi Japonia

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii