Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Funcţionar public, în conflict de interese penal. Horia Moţiu a favorizat firme apropiate prin contracte de 800 mii euro

0
9 Apr 2014 18:35:32
Autor: Cristina Cîcău
Dan Moţiu a făcut parte şi din comisiile de recepţie la terminarea lucrărilor, participând, astfel, la luarea unor decizii cu privire la societăţile comerciale cu care acesta încheiase contracte individuale de muncă
Dan Moţiu a făcut parte şi din comisiile de recepţie la terminarea lucrărilor, participând, astfel, la luarea unor decizii cu privire la societăţile comerciale cu care acesta încheiase contracte individuale de muncă

Potrivit ANI, Moţiu e incompatibil deoarece a făcut parte din comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei, comisii ce au declarat câştigătoare ofertele a două societăţi comerciale unde deţinea calitatea de anagajat.  Firmele respective au încheiat cinci contracte cu Administraţia Domeniului Public şi Primăria Municipiului Satu Mare, în valoare totală de aproximativ 817.000 Euro.

Potrivit ANI, Moţiu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât a făcut parte, în calitate de membru, în comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, comisii ce au declarat câştigătoare ofertele a două societăţi comerciale cu care persoana evaluată avea relaţii cu caracter patrimonial, întrucât deţinea funcţii în cadrul acestora în baza unor contracte individuale de muncă.

Ulterior organizării acestor licitaţii, cele două societăţi comerciale în cadrul cărora persoana evaluată deţinea calitatea de angajat au încheiat cinci contracte cu Administraţia Domeniului Public şi Primăria Municipiului Satu Mare, în valoare totală de aproximativ 817.000 Euro.

De asemenea, pentru o parte din contractele încheiate, Dan Moţiu a făcut parte şi din comisiile de recepţie la terminarea lucrărilor, participând, astfel, la luarea unor decizii cu privire la societăţile comerciale cu care acesta încheiase contracte individuale de muncă.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu privire la posibila săvârşire de către Horia Dan Moţiu a infracţiunii de conflict de interese-ANI.

Potrivit ANI, Moţiu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Vă recomandăm şi

Un angajat al Ministerului Tineretului şi Sportului, acuzat de conflict de interese

Şeful Poliţiei de Frontieră Siret, găsit cu o diferenţă de peste 58.800 de euro între averea dobândită şi venituri

Ileana Savu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibilă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările