Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Un gest de solidaritate faţă de nevoiaşi. Membrii Diecezei din Satu Mare vor împărţi pâine cu untură şi ceai fierbinte

0
15 Nov 2013 14:23:33
Autor: Cristina Cîcău
Acţiunea are ca scop transmiterea mesajului către cei neoiaşi „nu vă lăsăm singuri“
Acţiunea are ca scop transmiterea mesajului către cei neoiaşi „nu vă lăsăm singuri“

Comunităţile grupului de lucru diaconie din cadrul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare se vor ruga împreună pentru nevoiaşi şi vor împărţi pâine cu untură şi ceai fierbinte în cursul zilei de marţi, 19 noiembrie, în câteva cartiere din oraş,

Grupul de lucru diaconie a consiliul pastoral din cadrul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare organizează o acţiune comună de sărbătoarea Sfintei Elisabeta. Organizaţia Caritas a Diecezei, Serviciul de Ajutor Maltez, filiala Satu Mare, vizitatorii voluntari ai bolnavilor cu Biroul pentru Pastoraţia Bolnavilor şi grupurile de diaconat a parohiilor se întâlnesc marţi, 19 noiembrie, la ora 15.00, în faţa statuii Sfintei Elisabeta de lângă biserica Hildegarda.

PS. Eugen Schönberger va saluta pe cei adunaţi, care se vor ruga împreună pentru săraci, vor afla amănunte despre viaţa şi vocaţia Sfitei, vor depune flori, iar la ora 16.00 vor porni spre cei nevoiaşi.

Vor merge aşadar la trei puncte ale oraşului pentru a distribui pâine cu untură şi ceai fierbinte: în Micro 14, Aleea Neajlov în faţa supermarketului; în cartierul Soarelui în faţa blocului social şi pe strada Ion Ghica în faţa blocului social.

„Distribuirea are un rol practic, în jurul fiind mulţi care nu îşi pot asigura alimentaţia necesară zilnică, dar are şi un alt rol, de a duce un mesaj: nu vă lăsăm singuri. Scopul este să dăm atenţie nevoiaşilor, asemenea Sfintei Elisabeta, care a căutat mereu comuniunea cu cei necăjiţi. La acesta sunt invitaţi şi toţi sătmărenii: să afirme solidaritatea cu rostirea unei rugăciuni în faţa statuii Sfintei Elisabeta“, trasmite grupul de lucru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările