Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

La Satu Mare s-au sărbătorit 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie din România

0
10 May 2016 16:22:02
Autor: Caraba L. Adrian
Evenimentul de aniversarea 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie - foto: Adrian Caraba
Evenimentul de aniversarea 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie - foto: Adrian Caraba

Filiala sătmăreană a Crucii Roşiia organizat un eveniment de galăpentru aniversarea celor 140 de ani de activitate a Societăţii de Cruce Roşie în România.Cu acest prilej a avut loc un spectacol artistic şi au fpst recompensaţi toţi partenerii din decursul anilor.

Crucea Roşie filiala Satu Mare nu a putut trece cu vederea împlinirea a 140 de ani de existenţă a instituţiei în România, moment pe care au decis să îl serbeze în mod festiv. În cadrul sălii filarmonicii, cei din cadrul asociaţiei au organizat un spectacol prin s-a dorit prezentarea  activităţii Crucii Roşii de la Satu Mare dar în acelaşi timp să se destindă invitaţii la eveniment.

Crucea Roşie a luat fiinţă la nivel mondial în 1859, pe câmpul de luptă, când un om de afaceri elveţian a dorit să salveze victimele războiului, indiferent de tabăra pentru care luptau. Acesta a improvizat un drapel cu o cruce roşie pe fundal alb şi împreună cu un grup de oameni cu inimă mare au salvat răniţi de pe front şi le-au acordat ajutor. 17 ani mai târziu a fost înfiinţată Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. Scopul acesteia este de a preveni şi alina suferinţa umană.

 

Din fericire la Satu Mare Crucea Roşie nu a fost nevoită să intervină în cazuri de dezastre naturale, războaie sau alte evenimente dramatice de dimensiuni mari, dar organizaţia a acţionat prin multe acţiuni cu caracter preventiv, de la informări ale cetăţenilor până la proiecte pe fonduri europene. Un real ajutor a fost acordat de Crucea Roşie Satu Mare ucrainienilor din zonele de conflict, cărora le-au fost livrate o serie de produse alimentare, medicamente, obiecte de igienă, după ce aceştia au pierdut aproape tot în conflictele armate de anul trecut.

La Satu Mare Crucea Roşie se remarcă printr-o bogată activitate a voluntarilor, fiind asociaţia cu cei mai mulţi membri activi şi vizibili, tinerii fiind atraşi de ideea de a învăţa să acorde primul ajutor, de a face un bine celor din jur şi de a se implica în societate.

Evenimentul de marcare a celor 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie marcat la Satu Mare a fost unul elegant şi decent.  Preşedintele asociaţiei, colonelul în rezervă Gheorghe Dan a prezentat istoricul şi activitatea instituţiei, au existat câteva luări de cuvât şi momente artistice. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările