Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Mesajul tranşant al colegei unei asistente răpuse de Covid-19, pentru contestatari: „Acest virus există, fură vieţi şi face ravagii în organism”

2
8 Nov 2020 12:50:39
Autor: Larisa Matei
Imagine arhivă. FOTO EPA-EFE
Imagine arhivă. FOTO EPA-EFE

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Satu Mare a murit după ce a fost infectată cu SARS CoV-2, fiind primul deces al unui cadru medico-sanitar de la spitalul din municipiu.

Dorina Tătar avea 53 de ani şi era angajată ca asistentă şefă pe Secţia de hemodializă peritoneală. Aceasta era internată de mai bine de o săptămână pe secţia de Terapie Intensivă, timp în care s-au făcut mai multe apeluri către cetăţeni în vederea donării de plasmă. Asistenta a beneficiat şi de două transferuri în acest sens, însă în ciuda eforturilor depuse de medici, aceasta a pierdut lupta cu noul coronavirus. 
 
Femeia avea şi alte comorbidităţi, însă plecarea sa a îndurerat întregul colectiv medical. Colegii de muncă şi prietenii au transmis mesaje de durere şi condoleanţe, iar una dintre colegele Dorinei a publicat şi un mesaj de conştientizare pe reţelele de socializare. Aceasta a accentuat importanţa purtării măştilor de protecţie, în contextul în care, spune ea, o persoană poate trăi ani de zile cu comorbidităţi, însă virusul nu cruţă. 
 
”Acesta este un mesaj pentru toţi contestatarii virusului SARS CoV-19, contestatari de orice tip, inclusiv contestatarii mijloacelor de protecţie: 
 
În noaptea care a trecut, în timp ce voi dormeaţi în paturile voastre calde, alături de familiile voastre, un suflet drag mie, a purtat o ultimă bătălie din războiul cu mult contestatul virus......bătălie în care şi-a dat ultima suflare..... Voi dormeaţi şi poate, găseaţi noi strategii sau idei de a contesta lumea medicală, dar ea, Dorina, îşi dădea ultima suflare singură, pe un pat rece de pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Satu Mare..... Vă interesează? - NU! Din păcate, nu vă interesează! Sunteţi mult prea preocupaţi de tot felul de teorii conspiraţioniste, de avioane sau de presupuşii bani pe care îi câştigă personalul medical implicat în acest război ( a propos: să îmi arătaţi şi mie în ce conturi intră fabuloasele sume pe care le câştigăm pentru că în conturile noastre sigur nu intră!)! 
 
Vă invit să explicaţi familiei, prietenilor, colegilor cum că Dori nu a murit datorită acestui virus, ci a murit datorită  comorbidităţilor! Hai, vă invit să explicaţi cum că virusul nu e atât de agresiv, ci este doar un simplu virus gripal care îngroapă o femeie de 55 de ani! Cum că totul este doar în capul nostru,  a celor din sistemul sanitar, că totul este doar o manipulare josnică!!!! Dori putea să mai trăiască mult şi bine cu comorbidităţile pe care le avea! Sau vouă vă este egal dacă parintele/fratele/prietenul/ colegul vostru trăieşte cu o zi în plus sau în minus? SINCER???? - Mie nu îmi este egal!!!! 
 
Se rupe sufletul de durere în mine când ma gândesc că acest OM deosebit, care şi-a pus viaţa în slujba pacienţilor, şi-a dat ultima suflare singur!!! Mi se rupe sufletul când ma gândesc că acest OM va merge pe ultimul drum singur pentru că şi soţul şi copilul ei sunt pozitivi, încă în izolare, iar noi nu avem voie să o însoţim pentru că avem vieţile altor oameni în grijă!!!!
 
TU cel cu masca sub nas, sau sub bărbie sau mai rău, fără mască, TU contestatarule şi vocalule, data viitoare când mai emiţi judecăţi şi inepţii, să te gândeşti că poţi fi TU în locul Dorinei,  sau oricare dintre oamenii dragi sufletului tău! 
 
P.S. Chiar nu mai are importanţă, cel puţin pentru mine, de unde? de ce? cum? a pornit acest virus! Pentru mine este cert că există, fură vieţi şi face ravagii în organism!”, a fost mesajul asistentei. 
 

Vă re​comandăm să mai citiţi:

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu Covid-19. O asistentă din Botoşani a murit de coronavirus

O asistentă din Arad a murit infectată cu COVID-19, după ce a ales să salveze vieţi în prima linie

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Gherghisan Comandor
8.11.2020, 13:22:23

Salariul de asistenta sefa de sectie este de 7000 lei/luna si banii erau motivatia de a lucra in mediu periculos cu mascutza pe mecla.

-5 (9 voturi)
Stan Toma
8.11.2020, 15:51:38

Inseamna ca persoana este atee . Un crestin se bucură când pleca sa isi întâlnească Creatorul .

-8 (8 voturi)
Modifică Setările