Românul din Guinnes Book care priveşte spre Rusia: România  trebuie să ia exemplul altor ţări importante din UE să îşi dezvolte relaţiile comerciale cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Lavrincic îşi doreşte o relansare a relaţiilor româno - ruse pe toate planurile. FOTO - Facebook
Gabriel Lavrincic îşi doreşte o relansare a relaţiilor româno - ruse pe toate planurile. FOTO - Facebook

Gabriel Lavrincik este considerat unul dintre cei mai buni cunoscători a tot ce înseamnă spaţiu ex sovietic. De altfel chiar el se recomandă un bun “specialist” iar mulţi îi spun “expert sovietic”. Lavrincic este cunoscut şi ca deţinătorul „Celor mai multe scrisori primite în toata istoria omenirii”, recordul mondial fiind omologat de prestigioasa Guinness World Records din Marea Britanie.

Într-o perioadă în care Rusia este anatemizată, un director de fabrică sătmărean crede că România trebuie să-şi dezvolte relaţii economice cu această ţară. Fabrica de mobilă pe care o conduce exportă mare parte a producţei în Rusia şi el crede că mărfurile româneşti sunt cerute pe piaţa rusească:

În spaţiul ex-sovietic sintagma “mărfuri românesti” (aceasta însemnând “mobilă românească”, “încălţăminte românească, “textile româneşti”, ”vinuri româneşti”, “medicamente româneşti” “produse alimentare/ legume/ fructe româneşti”, “mecanică şi utilaje românesti” etc.) este înca foarte cunoscută şi apreciată la fel de bine ca sintagma “parfumuri frantuzeşti” sau “blugi americani”. Pentru îmbunătăţirea relaţiilor economice dintre cele două ţări, sătmăreanul a editat un dicţionar de conversaţie româno-rus. Într-o perioadă în care relaţiile româno-ruse nu sunt cele mai cordiale Gabriel Lavrincic este de părere că, clasa politică din România trebuie să i-a exemplul altor ţări importante din Uniunea Europeană şi din lume care în pofida „aşa ziselor sancţiuni“ fac tot posibilul să îşi menţină şi chiar să dezvolte relaţiile comerciale cu Rusia.

“Ideile preconcepute dintre români şi ruşi ar trebui să dispară prin construirea bilaterală de punţi de dialog la toate nivelurile care să ducă la relansarea relaţiilor politico-diplomatice, economice, culturale între România şi Rusia” concluzionează Lavrincic.

A intrat în cartea recordurilor

Bunicul său, Juca Petru, fost combatant (translator pe front) în al Doilea Război Mondial şi prizonier în URSS, a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru limba şi cultura rusă, legănându-i copilaria cu povesti fascinante despre Rusia, Siberia, taiga, stepa şi „sufletul rusesc”.

Născut la 10 februarie 1976, în comuna Marca, din judeţul Sălaj, Gabriel Lavrincic avea doar 11 ani când s-a hotărât să învete limba rusă, singur, fără profesor, iar la 14 ani o stăpânea ca şi cum ar fi fost limba sa maternă.

Având nevoie de practică, a corespondat zilnic cu tineri din Uniunea Sovietică, aceasta corespondenţă aducându-i recordul mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite în toata istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, însumând 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1992.

A editat cel mai bun ghid de conversaţie româno - rus

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să înveţe cât mai repede limba rusă Lavrincik a publicat în două ediţii, se pare, cel mai reuşit Ghid de conversatie/dictionar Român - Rus, care nu are analogie pe piaţa din România (afirmaţie făcută de specialişti în domeniu). “Ghidul de Conversaţie Român-Rus nu a fost făcut ca să câştige bani, ci a fost făcut cu rost şi folos pentru cei ce vor sa înveţe limba rusă, fiind realizat pentru a deveni cea mai uşoară metodă de învăţare a limbii ruse din România, pentru o vorbire fluentă cât si pentru o pronunţie de invidiat, indiferent dacă ai mai studiat vreodată sau nu această limbă. “ precizează Lavrincic.

Ghidul de Conversaţie român-rus al lui Gabriel Antoniu Lavrincic nu este doar o apariţie editorială obişnuită - deoarece este, simultan, un pas înainte şi o mînă întinsă celor care doresc fie să înceapă explorarea unui spaţiu cultural şi civilizaţional milenar – Rusia şi universul slav, fie doresc să continue cu succes colaborări demarate în trecut.

“La spasmele lumii contemporane şi la atitudinea ostilă a unor înalţi factori de răspundere de la noi, acest Ghid vine ca o soluţie şi ca o asumare totală a cooperării şi a bunei vecinătăţi, atît de necesare mediului de afaceri onest şi înalt profesionist. Este o demonstraţie concretă a felului constructiv şi pragmatic în care relaţiile dintre ţările noastre trebuie regîndite şi reclădite, întru mai buna cunoaştere reciprocă şi înţelegere fără de care viitorul nu va fi decît o repetare în buclă a racilelor unui trecut dizarmonic.” crede Lavrincic.

Poliglot desăvârşit

Autodidact, inzestrat cu abilităţi deosebite de relaţionare şi calităţi comunicaţionale incomensurabile, a promovat şi promovează în continuare România pe tot spaţiul ex-sovietic. Mulţi locuitori din fosta URSS au descoperit prin corespondenţele si acţiunile sale cultura şi civilizaţia românească şi, implicit, România.

Datorită acestei corespondente vaste, Gabriel Lavrincic a devenit un bun „specialist” în tot ceea ce înseamna Rusia, respectiv fosta URSS, deţinând un portofoliu larg de relaţii şi un capital enorm de simpatie aproape în tot spatiul ex-sovietic, pe care le cultivă în interesul economic şi national al României. Nu întâmplător ruşii îl numesc „românul cu suflet rusesc”.

În prezent, Gabriel Lavrincic vorbeşte 10 limbi străine, este director de comerţ-export, reprezintă şi promovează industria românească de mobilă în Rusia şi in toate republicile ex-sovietice.

I-a mobilat palatul preşedintelui Turkmenistanului

Ghidul de conversaţie româno – rus este deosebit de important şi pentru oamenii de afaceri, Lavrincic este o “punte de legătură” dintre oamenii de afaceri din România şi Rusia, el considerând că economia românească trebuie să reînoade legăturile ( momentan aflate în impas) cu Federaţia Rusă .

În calitatea lui de director comerţ export al fabricii Simex (cel mai mare producător de mobilă din România şi estul Europei)  dar şi ca si om de afaceri hiperactiv cunoaşte şi înţelege foarte bine mecanismele de funcţionare ce ţin de piaţa rusă, respectiv cea Euroasiatică. A atras şi aduce regulat în România oameni de afaceri străini interesaţi de industria lemnului cărora le-a prezentat aproape toate fabricile de mobilă din judetele Sălaj şi Satu Mare, iar in acest moment impreuna cu mai multi oameni de afaceri si “persoane cheie” din Federaţia Rusă dezvoltă şi promovează  industria românească de mobilă, care pe piaţa rusă este un brand născut în perioada sovietică.

Una dintre marile lui realizări in compania Simex Grup este aceea că a convins Preşedintele Administraţiei Prezidenţiale din Turkmenistan să mobileze Palatul Prezidenţial cu mobilă românească produsă de compania Simex Grup. Pentru realizarea acestui obiectiv a călătorit foarte des în Turkmenistan, pentru a-şi convinge interlocutorii de calitatea mobilei româneşti şi de a recepţiona “gustul turkmenilor” în materie de mobile. Prin urmare azi preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, îşi derulează discuţiile, întâlnirile oficiale cu omologii săi aşezaţi în fotolii produse de fabrica Simex!

Decorat cu înalte distincţii ruseşti

În anul 2014 a primit din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în România Diploma de Onoare pentru contribuţia la păstrarea vie a memoriei ostaşilor sovietici, dar şi pentru contributia la consolidarea relatiilor româno-ruse.De asemenea primeşte regulat invitatii la conferinţe şi evenimente oficiale din partea conducerii şi mediului de afaceri din Federaţia Rusă, chiar luna trecută fiind în Grozny, Republica Cecenă, unde a reprezentat România la Forumul Internaţional de Afaceri, Cultură şi Turism “Caucazul – patria ospitalitătii”, invitaţia venind direct din partea Ministrului Culturii din Cecenia.

Tocmai fiindcă este un atât de bun cunoscător a tot ce înseamnă spatiu ex sovietic din Chişinău, Kiev până in Moscova, Kaliningrad, Novgorod, Leningrad, Arhangelsk, Vilnius, Minsk, Kazani, Syktyfkar, Grozniy, Erevan, Tbilisi, Baku, Ashgabad, Tashkent, Dushambe, Bishkek, Sverdlovsk, Siberia, Omsk, Chelyabinsk, Novosibirsk, Barnaul, Abakan, Irkutsk, Magadan, Kamchatka, Vladivostok, Birobidjan, Habarovsk, Nahodka, Kazahstan, ajungând până la Cercul Polar în Peninsula Yamal, Gabriel Antoniu Lavrincic fost propus pe postul de consul onorific al Federatiei Ruse în România.

Vă mai recomandăm

Politicienii ruşi şi mobila românească

A primit mai multe scrisori decât Moş Crăciun

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite