O fetiţă din Satu Mare, minge de ping-pong între părinţii care se bat în instanţă cu evaluările psihologice ale copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: family.ro
Foto arhivă: family.ro

O mamă din Satu Mare a foslosit împotriva tatălui fetiţei sale - acum în vârstă de şapte ani - o evaluare psihologică a copilului efectuată la vârsta de trei ani. Tatăl a acţionat-o în instanţă pe fosta soţie, precum şi Serviciului Public Asistenţă Socială Satu Mare, cărora le-a cerut daune pentru prejudicierea imaginii şi demnităţii sale.

Potrivit unui raport psihologic solicitat de mama şi întocmit de Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, copila ar fi traumatizată de episoadele de violenţă verbală şi fizică exercitate de tatăl ei asupra mamei. 

”Acţiunile şi comportamentul tatălui în prezenţa minorei par să nu ţină cont de copil, de interesul superior al acestuia, de nevoile lui emoţionale. Tatăl fie nu e conştient, fie ignoră cu bună ştiinţă impactul emoţional devastator pe care îl are asupra fetiţei comportamentul său revendicativ, ameninţător, limbajul neadecvat, denigrarea mamei şi a familiei acesteia… 

Cel mai grav aspect e inducerea fricii, a terorii prin ameninţaea propriului copil de doar 3 ani cu faptul că va omorî pe mama ei, că mama nu va mai fi, că va rămâne singură. Pe lângă abuzul psihologic, emoţional asupra copilului, relaţia tatălui cu minora conţine şi elemente de neglijare… şi violenţă fizică asupra acesteia”, se arată într-un raport psihologic de evaluare a fetiţei, potrivit considerentelor sentinţei civile 2034/2020 pronunţate de Judecătoria  Satu Mare în vara acestui an.

Raportul, folosit de mamă în procesul de divorţ şi ulterior, a fost însă atacat de tată, care a chemat în instanţă şi mama, şi Direcţia de Asistenţă Socială Satu Mare, cărora le cere daune de 20.000 de euro, cosiderând că raportul în cauză îi prejudiciază imaginea şi demnitatea. 

 Războiul între părinţi durează de patru ani

În ultimii ani, între părinţi s-au derulat mai multe litigii, având ca obiect stabilirea locuinţei copilei, plata pensiei de întreţinere, precum şi exercitarea autorităţii părinteşti asupra copilei. 

Totodată au fost formulate de către tată plângeri penale în scopul tragerii la răspundere penală femeii pentru uz de fals, întrucât aceasta a folosit în cauzele menţionate, printre altele, tocmai de raportul de evaluare amintit, despre care spune că prezintă o imagine distorsionată a realităţii şi modului în care s- au desfăşurat relaţiile de familie, respectiv relaţia tatălui  reclamant cu fiica minoră a părţilor.

Anul acesta, bărbatul a prezentat în instanţă un raport evaluare psihologică a copilului realizat  de DGASPC Satu Mare, în care se arată că relaţia tatălui cu copila este normală şi că n-ar fi vorba de niciun abuz. 

"În timpul vizitelor la tată, pe parcursul observării copilului, s-au constata următoarele: copilul pare ataşat de tată, nu are reţineri în ceea ce-l priveşte, nu pare speriată sau temătoare în prezenta lui, nu este anxioasă, caută să-l antreneze în jocurile ei, este afectuoasă ca el, caută proximitatea lui,  nu prezintă simptomele unui abuz fizic din partea lui, are un comportament normal, potrivit vârstei sale. Pare să relaţioneze bine şi cu prietena tatălui", se arată în raportul  invocat în considerentele aceleiaşi sentinţe. 

În iulie 2020, Judecătoria Satu Mare i-a respins bărbatului acţiunea, însă decizia nu este definitivă.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a reuşit un argeşean să fenteze Fiscul cu peste 100.000 de lei 

Cum arată tânăra absolventă de Drept care va reprezenta România la unul dintre cele mai mari concursuri de Miss din lume

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite