Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Un liceu din judeţul Satu Mare, în Scenariul Roşu. Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească

0
30 Sep 2020 12:14:56
Autor: Larisa Matei
Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” a adoptat scenariul roşu. FOTO Facebook
Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” a adoptat scenariul roşu. FOTO Facebook

Liceul din comuna Turţ a adoptat scenariul roşu în privinţa cursurilor. Elevii vor învăţa doar online, după ce numărul de cazuri COVD-19 a crescut brusc în ultimele zile în comună.

La doar câteva săptâmâni de la începerea noului an şcolar, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din comuna Turţ a adoptat scenariul roşu. 

Cu toate că se anunţau pregătiţi pentru începerea şcolii, creşterea numărului de cazuri din comună i-a determinat să închidă porţile şcolii. Cel puţin în perioada 30 septembrie - 9 octombrie 2020, activitatea cu elevii se va desfăşura în online.
 
Scenariul roşu înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Astfel, unităţile şcolare se închid, iar cursurile se desfăşoară exclusiv online.

Scenariile se actualizează în permanenţă, în funcţie de situaţia epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar, ia decizia dacă elevii merg la şcoală sau continuă cursurile online.
 
De atlfel, Instituţia Prefectului Satu Mare a anunţat în această dimineaţă înregistrarea a 2 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor. Drept urmare, două clase din două instituţii de învăţământ au suspendat orele de curs cu prezenţă la şcoală. Orele s-au mutat în sistemul online pentru 14 zile. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Comună din Satu Mare rămasă fără doctori şi asistente din cauza COVID-19. Tot personalul medical, băgat în izolare

VIDEO Scene ireale la o şcoală din Vaslui. Elevii au fugit din clase de frica vaccinării anti-COVID: „Animalelor! Îmi omori tu copilul?”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările